Autoalan Keskusliitto ry:n avunhuuto: Pärjääkö Suomen kansa Länsi-Euroopan vanhimman autokannan kanssa?

Suomalaisella autoilulla on monta isoa haastetta. Autoalan Keskusliitto ry:n toimitusjohtajan Pekka Rissan mukaan yhteiskuntamme olisi ratkaistava kestäväpohjaisesti liikenteen verotus. Autokantamme on vaarallisen iäkästä, joten päästöt ovat ikävän suuret ja turvallisuus huteralla tasolla. Tiestökin on rapistunut.Kotimaiseen autokauppaan on syntynyt uusi normaali. Autoalan Keskusliitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan viime vuoden muutokset henkilöautokannassamme kuvaavat hyvin nykytilannetta. Suomalaiset ottivat uutena ensirekisteröityjä autoja käyttöönsä 114 200 kappaletta. Niiden osuus autokannastamme on 4,2 prosenttia. Käytettynä myytyjen autojen osuus autokannasta on peräti 23 prosenttia, mikä tarkoittaa 625 000 autoa. Käytettynä maahamme tuotiin viime vuonna 46 000 autoa. Koko henkilöautokantamme oli 2 720 000 henkilöautoa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.