Runsaan miljardin euron korjausvelka piinaa maamme tiestöä, Pirkanmaallakin huonokuntoisia päällysteitä on 500 kilometriä

Valtatie 9 on niin Pirkanmaalle kuin koko Suomelle elintärkeä väylä. Tampereen ja Oriveden välille tarvitaan kiireesti nelikaistainen tie. Hanketta ajetaan kohti toteutusta monella eri tasolla, esimerkiksi Pirkanmaan liitossa ja eduskunnassa. (Kuva: Juha Jäntti)Pirkanmaalaisetkin odottavat erittäin paljon parlamentaariselta maamme ensimmäiseltä valtakunnalliselta liikennejärjestelmäsuunnitelmalta, joka laaditaan vuosille 2021-2032. Suomen tiestöä vaivaa yli miljardin euron korjausvelka, jonka kiinni kurominen on iso kansallinen haaste. Liikenne 12 -valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman ohjausryhmässä oleva pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) korostaa tiestön kuntoon saamisen olevan koko maan yhteinen etu. Pirkanmaa on liikenteellisesti solmukohta ja toiseksi suurin liikenteen keskittymä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.