Tuulipuisto asuinalueen naapuriksi Miltä kuulostaa? Haluaisitko takapihasi naapuriin kolmesataa metriä korkeat potkuritornit latkuttamaan?
Upea luontoalue Akaan Kurisjärvellä halutaan valjastaa uusiutuvan energian tuotantoon. Kumpi painaa vaakakupissa enemmän ympäristön suojelu vai niin sanottu vihreä energia? Ollaanko luonnon monimuotoisuudesta ja ympäristön tilasta huolestuneita vain, kun se sopii poliittiseen mantraan ja yhdistysten rahankeruuseen.
Tuolta joskus asuinpaikkansa valinneet pannaan nyt syyttä kärsijän rooliin. Tuonne asukkaiksi jäävät ovat oman asumuksensa vankeja, sillä kukaan ei osta heidän kiinteistöjään tuulipuistorakentamisen jälkeen. Olen seurannut aiheen ympärillä käytyä keskustelua kuluneen kesän ja syksyn aikana.
Vaikutusalueen lähistöllä asuville on jaettu kyselylomakkeita tuulivoimapuiston hanketta konsultoivan Pöyry Oy:n toimesta. Suunnitelmissa on saksalaisyhtiön toimesta rakentaa paikalle vaihtoehtoisesti 12 tai 10 tuulivoimalaa. Samanaikaisesti saa lukea, kuinka Saksassa menee tuulivoimaloiden kanssa myös huonosti, tuulivoimaloita on jo purettu. Vihdoin on herätty haittoihin ja sen tuomiin sähkönhinnan korotuksiin. Meillä Suomessa taas on tapana toistaa samat virheet koskien kaikkea, mitä tehdään muualla. Olisiko jaetulla Pöyryn kyselylomakkeella kerätyillä mielipiteillä jotain arvoa?
Erkki Honkasalo
Kommentointi on suljettu.