Toijalassa 20 vuotta sitten perustettu Chorale-yhtye julkaisee uutta musiikkia

Toijalassa vuonna 2000 perustettu danceyhtye Chorale juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Yhtye julkaisee uutta musiikkia 31.1.

Kaamoksen kansa -nimisen laulun on säveltänyt Markus Ahola ja sanoittanut Susanna Suutarinen. Sovitus on Aholan käsialaa.

Yhtyeen mukaan laulussa kerrotaan suomalaisuudesta positiivisella tavalla ja pilke silmässä.

– Suomalaisia pidetään maailmalla hiljaisina, mutta rehtinä kansana ja tämä puoli haluttiin tuoda Suomalaisista esille unohtamatta saunomista ja festareita teltassa. Tämä kappale voisi toimia kannatuslauluna vaikkapa urheilutapahtumissa tarttuvan letkeyden ja tunnelman puolesta, yhtye kertoo tiedotteessaan.

Kaamoksen kansa -kappaleelle kuvataan myös musiikkivideo, joka on Mitro Boahenen käsialaa. Boahene on kuvannut musiikkivideoita muun muassa JVG:lle.

– Meidän musiikillinen sanomamme on ollut ajoittain jopa syvällinen, mutta välillä leikitellään sopivalla annoksella huumoria olematta kuitenkaan niin sanottu huumoribändi. Haluamme luoda ihmisille musiikillamme hyvää fiilistä ja tehdä lauluja, joihin pystyisi samaistumaan, yhtye kuvailee.

Chorale juhlistaa 20-vuotista taivaltaan kiertäen Suomea yökerhoista festareihin. Vuoden aikana on tarkoitus kuvata myös yhtyeen vaiheista kertova videodokumentti.

Choralen muodostavat Markus Ahola ja Susanna Suutarinen. Kaksikko on myös Kaamoksen kansa -nimisen laulun tekijät.