Akaan LUX sai kaupunkilaiset liikkeelle – Viialan kirkon urkujen sisävalot saivat kävijöiltä kiitosta

Viialan kirkon urut.

Akaan LUX -valotaidetapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran perjantaina. Tällä kertaa tapahtumapaikkana oli Viialan kirkko ja ympäröivä puisto sekä Viialan kirjasto. Liikkeellä illan hämyssä oli järjestäjien laskujen mukaan toista tuhatta ihmistä. Erityisesti tapahtuma veti valotaiteen äärelle lapsiperheitä.

Taidehistorioitsija, kuvataiteilija Minna Poluksen ideoima LUX-tapahtuma koostui tällä kertaan 24 työstä, joiden keskiössä tavalla tai toisella oli valo. Töitä tekivät lasten ja nuorten ryhmät Käsityökoulu Silmusta, Valkeakoski-opistosta sekä Viialan yhtenäiskoulusta ja Nahkialan koululta. Akaan Kuvataiteilijoilta sekä Käsi- ja muotoilukoulu Näpsältä oli myös teoksia. Partiolippukunta Viialan Metsänkävijät poltti nuotioita ja Finvalo valaisi Ystävyyden talon. Viialan kirjastossa oli valoeteinen ja pientä tarjoilua.

Viialan kirkonseutu oli tämän vuotisen LUX-tapahtuman näyttämö.

Akaan seurakunnan Viialan kirkko täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Rippikoulun jo käyneet kakkosisoset olivat suunnitelleet ja toteuttaneet kirkkoon valotaideteoksia ja valaisivat myös kirkon ulkoa. Ihastusta herättivät myös kirkon urut, joiden huoltovalot olivat päällä. Hämärässä kirkossa moni totesikin, että valot saisivat korostaa kauniita urkuja useamminkin.

Valkeakoski-Opisto, Vapaat, keramiikka.

Akaan LUX huipentui Flamman tulinäytökseen kirkon edessä. Kirkolta syksyiseen iltaan poistuneet toivoivat Lux-tapahtumaa ensi syksyksi Kylmäkoskelle. Katkeamaton autojono Toijalaan todisti, että liikkeellä oltiin koko kaupungista.

Viialan yhtenäiskoulu, Pipsa Possu.