Akaa-Volley vei sarjapisteet Vantaa Ducksin juhlaottelusta

Voitto Köykkä on lentopallon Mestaruusliigan PRO Libero -kilpailun kärjessä. Kuva Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliigan otteluohjelma on paitsi rankka niin myös mielenkiintoisesti rakennettu. Akaa-Volley vieraili jo toistamiseen Vantaan Ducksin kotisalissa. Ottelun lopputulos oli tälläkin kerralla akaalaisten hyväksi 3−1 (21−25, 25−19, 25−15, 25−21).

Alussa Akaa-Volleyn syötöt eivät löytäneet parkettiin rajojen sisäpuolella. Peräti kahdeksan syöttövirhettä ilman ainoatakaan ässää osoittautui kohtalokkaaksi. Loppulukemat olisivat olleet todella rumat, jollei Akaa-Volley olisi päättänyt erää lievään loppukiriin.

Huomionarvoista ensimmäisessä erässä oli myös Ducksin loistavasti onnistunut puolustuspeli. Joukkue voitti useita pitkiä palloja. Se otti myös torjuntapisteitä vieraitaan enemmän.

Toinen erä oli kuin ensimmäisen peilikuva. Akaa-Volleyn syöttöpeli lähti uomiinsa, kun Ducks-pelaajat puolestaan laittoivat palloja rajojen yli. Kymmeneen pisteeseen mentiin tasatahtia, mutta sen jälkeen Oliver Lüütseppin suojatit karkasivat erävoittoon.

Kauden parasta peliä

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volley jatkoi siitä, mihin kakkoserässä jäätiin. Pelaaja toisensa jälkeen ratkaisi pisteitä akaalaissarakkeeseen. Hakkuri Urpo Sivula runnoi palloja Ducksin torjunnan ohi ja läpi yli 70 prosentin tehokkuudella. Kotijoukkueelta ei onnistunut oikein mikään.

Oliver Lüütsepp ylisti joukkueen kolmannen erä otteita.

− Se oli parasta peliä, mitä tämä porukka on tähän mennessä esittänyt, tunnusti Lüütsepp ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Neljäs erä näytti tulevan vauhtiin päässeelle Akaa-Volleylle näytöstyyliin. Ducks-valmentaja Juho Rajala otti aikalisät tilanteissa 1−8 ja 10−16. Kun Ducksin Atte Kyrölä onnistui muutaman kerran perä jälkeen, kotijoukkue heräsi pelaamaan tosissaan. Loppuun saakka mentiin tiukasti taistellen. Ducksin ikinuori Toni Kankaanpää oli suorastaan liekeissä.

Ottelun viimeinen piste kirjattiin Akaa-Volleyn sarakkeeseen Urpo Sivulan lyötyä pallon nelospaikalta rajaa myöten Ducksin torjunnan ohi. Korson Vedon 85-vuotisjuhlaottelu ei tuonut seuran edustusjoukkueelle lisäpisteitä lentopallon Mestaruusliigan taulukkoon.

Akseli Lankinen viihtyy Akaassa

Akseli Lankinen palkittiin Vantaalla Akaa-Volleyn parhaana. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinnon pokkasi passari Akseli Lankinen, joka vielä viime kaudella edusti Vantaan Ducksia.

− On kyllä mukava pelata viime kauden seuraa vastaan ja entisessä kotisalissa. Saatiin onneksi ensimmäisen erän jälkeen oma peli käyntiin. Kun sen jälkeen saimme tason pidettyä, voidaan nyt hymyillä voittajina, analysoi Lankinen lehdistötilaisuudessa.

Lankinen kertoi viihtyneensä erinomaisesti uudessa kotikaupungissaan.

− Akaassa on hyvä elää, kertoi naurava Lankinen ja sai suosionositukset Akaa-Volleyn kannattajajoukolta.

Oliver Lüütsepp selitti nihkeätä alkua syöttöpelin riskinotolla.

− Yritimme painostaa Ducksin vastaanottajia pahoilla syötöillä heti alusta. Siitä seurasi kovasti virheitä.  Mutta tiesin kyllä, että peli lähtee kulkemaan, kunhan olemme kärsivällisiä.

Keskiviikkona Monarille saapuu kauden pelkillä voitoilla avannut Hurrikaani Loimaa. PRO Libero -kilpailun kärjessä oleva Voitto Köykkä ja Akaa-Volleyn yleispelaajat joutuvat Hurrikaanin kovaa syöttävien Antti Ropposen ja Sakari Mäkisen rumputuleen.