Valtuutettu Jaakko Leinonen haluaa erityisluokat yläkouluille ja Heli Piirainen Akaan mukaan esiopetuskokeiluun

Kokoomuksen Jaakko Leinonen ja Sami Rajala sekä kolme muuta valtuutettua jättivät valtuustoaloitteen erityisluokkien perustamisesta.

Valtuutettu Jaakko Leinonen (kok) esittää valtuustoaloitteessa, että kaupunki selvittää erityisluokkien perustamista yläkouluille. Valtuustoaloitteen ovat allekirjoittaneet myös Vesa Liehu (kesk), Marko Peltola (kok), Sari Lapinleimu (kok) ja Sami Rajala (kok).

– Erityisluokissa oppilaita voidaan tukea riittävästi ja samalla tuen tarve muissa luokissa vähenee, eli saisimme resurssit paremmin kohdennettua. Uskomme tämän parantavan opetuksen laatua ja resurssien tehokasta käyttöä, Leinonen perusteli.

Heli Piirainen (vas) teki keskiviikon kokouksessa valtuustoaloitteen esiopetuskokeilusta. Valtuustoaloitteessa esitetään, että Akaa osallistuu kaksivuotisen esiopetuksen pilotointiin. Valtuustoaloitteen takana ovat Piiraisen lisäksi Jorma Kivi (vas), Suvi Soininen (vas), Hilkka Heinonen (sd), Saija Roininen (sd) ja Salla Bister (sd).

Piiraisen mukaan kaksivuotisen esiopetuksen pilotointi on osa Rinteen hallituksen toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on varhaiskasvatuksen laadun ja tasa-arvon vahvistaminen ja varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostaminen.

Heli Piirainen (vas) toivoi, että Akaa jatkaa työtään varhaiskasvatuksen edelläkävijänä.