Akaan kaupunki pyytää markkinoilta ideoita enintään 6 miljoonan euron monitoimihallista Viialaan

Tiedotteen Viialan monitoimihallihankkeesta on allekirjoittanut Akaan tekninen johtaja Jaana Koota.

Akaan kaupungin tekninen toimi on julkaissut 25. syyskuuta kaupungin kotisivuilla tiedotteen, jonka avulla halutaan tietoa erilaisista vaihtoehdoista rakentaa monitoimihalli Viialan taajamaan. Tiedotteen mukaan hallin on palveltava sekä opetus- että liikuntatoimen tarpeita, kaupungissa toimivia urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajan toimintaa.

Rakenteellisia ja arkkitehtonisia vaihtoehtoja hallin toteuttamiseksi on monia, ja mitään ei ole vielä suljettu pois. Hankkeen budjetti sijoittuu tiedotteen mukaan 4–6 miljoonan euron välille.

Akaan kaupunki toivoo nyt markkinoilta toteutuskelpoisia ajatuksia, esimerkkejä toteutuksista ja kenties valmiista konsepteista monitoimihallin hankesuunnittelun eteenpäin viemiseksi. Ajatuksia ja esimerkkejä hankkeesta otetaan vastaan 14. lokakuuta kello 16 asti.

Monitoimihalliin on suunniteltu muun muassa lentopallo- ja sulkapallokenttiä sekä futsal- ja salibandykentät kahteen lohkoon. Pääkentälle on tavoitteena rakentaa myös noin 300 hengen katsomotilat peli- ja muita vapaa-ajan tapahtumia varten. Hallin tilojen ja varusteiden tulee täyttää sekä kilpaurheilulle että perusopetuksen liikunnalle asetut vaatimukset. Monitoimihallille on kaavoitettu tontti.

Hallin rakentaminen on tarkoitus käynnistää vuonna 2020. Nyt kerätään tietoa erilaisista toteutusvaihtoehdoista – sekä rakenteellisista vaihtoehdoista että taloudellisista vaihtoehdoista. Taloudellisina vaihtoehtoina voivat kaupungin mielestä olla hallin sisällyttäminen kaupungin taseeseen, eli kaupungin omistukseen, tai hallin vuokraus pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, tai muu käyttökelpoinen vaihtoehto, joka tulee esille.