Akaa antoi yrittäjille palvelulupauksen – Kaupunki haluaa toimia yrittämisen tukena

Akaan kaupunki kutsui yrittäjät aamukahville Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta. Kaupunginjohtaja Antti Peltolan (oik.) kanssa keskustelivat muun muassa Nahkapirtti Oy:n toimitusjohtaja Jorma Nieminen ja Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola.

Akaan kaupunki haluaa entistä sujuvampaan yhteistyöhön paikkakunnan nykyisten ja tulevien yrittäjien kanssa. Kun yrittäjä on yhteydessä kaupunkiin, yhteistyö hankkeessa kuin hankkeessa käynnistetään 24 tunnin kuluessa. Kaupungin elinkeinotiimi tulee myös jalkautumaan yrityksiin niin, että yrityskäyntejä tehdään vähintään 120 vuodessa.

– Olemme aktiivisesti liikkeellä. Meitä voi kutsua myös kylään, vaikka suurempaa asiaakaan ei olisi. Pääasia on, että meidän ja yrittäjien välit ovat mutkattomat. Meidän on tunnettava toisemme, sanoo Akaan elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

Kaupungin uusia otteita elinkeinoelämän suuntaa kuvastaa sekin, että uusi kaupunginjohtaja Antti Peltola ja uusi yrityskoordinaattori Jukka Turunen vierailivat kesän aikana useissa Akaan yrityksissä.

– Minulle on kesän aikana syntynyt hyvin myönteinen kuva kaupungissa toimivista yrityksistä. Meillä on erittäin monipuolinen yrityskenttä, sanoi kaupunginjohtaja Peltola.

Kaupungin uusista tuulista kerrottiin valtakunnallisen Yrittäjän päivän aamukahvitilaisuudessa viime torstaina.

Avoimesti tulevaisuuteen

Akaa pyrkii myös avoimeen vuorovaikutukseen yrittäjien kanssa. Yrityksille kerrotaan säännöllisesti kaupungin ajankohtaisista asioista, muun muassa tulevista hankinnoista ja Ely-keskuksen tukiasioista. Avoimen viestinnän kanavia ovat muun muassa kaupungin elinkeinotoimen kotisivut, uutiskirjeet yrityksille, Akaan Seudun liitelehdet ja mainokset sekä yrityskäynnit.

Avointa tapaa palvella tullaan kehittämään saadun palautteen perusteella.

Yrittäjiä neuvotaan

Akaa hoitaa tulevaisuudessa niin uusien kuin jo toiminnassa olevien yritysten neuvonnan omana työnä. Neuvontaa annetaan niin omistajanvaihdostilanteeseen kuin yritystilojen hankintaankin. Kaupunki tulee kutsumaan yrittäjiä koulutuksiin muun muassa hankinta-asioissa. Myös yrittäjien keskinäistä verkostoitumista halutaan lisätä erilaisin tilaisuuksin.

Erityisesti uusien yritysten neuvontaan keskittyy yrityskoordinaattori Jukka Turunen ja muun muassa investointitukiasioita hoitaa rahoitusneuvoja Piritta Forstén.

Akaassa valitaan kolme Vuoden Yrittäjää. Valinnat tekevät taajamien yrittäjäyhdistykset Kylmäkoskella, Toijalassa ja Viialassa. Valinnat julkistetaan juhlassa Metsälinnassa perjantaina 25. lokakuuta.

Harvinainen, mutta jatkossa usein toistuva tilanne: yrittäjät täyttävät kaupungintalon portaikon.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.