Juha Käkelälle menestystä Kirveen päivillä, mitä moottorisahataiteilija veistää seuraavaksi?

Juha Käkelä menestyi hyvin Kiveen päivillä Tomskissa Venäjällä. Siperian yöjuna -veistos arvioitiin palkinnon arvoiseksi. Kisassa oli 226 veistäjää 31 maasta.
Juha Käkelä menestyi hyvin Kiveen päivillä Tomskissa Venäjällä. Siperian yöjuna -veistos arvioitiin palkinnon arvoiseksi. Kisassa oli 226 veistäjää 31 maasta.

Tomskin Kirveen päivät -puuveistotapahtuma toi menestystä moottorisahataiteilija Juha Käkelälle. Ylöjärveläisen veistäjän Siperian yöjunaa kuvaava luomus noteerattiin palkintosijalle.

Ylöjärveläinen Juha Käkelä on selviytynyt palkintosijalle Keski-Siperiassa, Tomskin kaupungissa tänään päättyneessä Kirveen päivät -kilpailussa ja -tapahtumassa.

Nyt sunnuntai-iltana ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, monennenko palkinnon Käkelä nappaa.

Kilpailussa jaetaan kaksitoista palkintoa. Palkinnot ovat rahaa.

Tänään sunnuntai-iltana tavoitettu onnellinen voittaja iloitsee saavutuksestaan. Hänen mielestään oli suuri ilo ja kunnia edustaa Suomea ja sinivalkoista puunveistokulttuuria.

– Tapahtuma jo itsessään antoi valtavan suuren kokemuksen. On ollut mahtavaa olla täällä nämä päivät ja osallistua 225 muun veistäjän kanssa hyvähenkiseen kisaan. Tapahtuma on tosi kansainvälinen, sillä veistäjiä on peräti 31 maasta, Käkelä kuvailee.

Käkelä iloitsee siitä, että hän on saanut pitää esillä suomalaista moottorisahataidetta. Peräti kolme televisiokanavaa on haastatellut ja kuvannut Käkelän työskentelyä sekä teosta.

Huomenna maanantaina Käkelä lähtee paluumatkalle.

– Kotona odottaa moni tilaustyö toteutustaan. Moottorisahani soi entistäkin kirkkaammin, mies veistelee.