Kokoomuksen Janita Puomila valittiin Akaan valtuuston puheenjohtajaksi – Puheenjohtajuus on muutakin kuin kokouksien johtamista

Ensimmäisen kauden valtuutettu Janita Puomila on nyt Akaan valtuuston puheenjohtaja. Vasemalla kaupunginjohtaja Antti Peltola ja oikealla valtuuston sihteeri, Akaan hallintopäällikkö Salla Saari-Männistö.

Akaan valtuuston puheenjohtaja on vaihtunut. Valtuustoa kaksi vuotta johtanut Jaakko Leinonen (kok) valittiin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi ja valtuuston johtoon nousi yksimielisesti Janita Puomila. Ensimmäisen kauden valtuutettu Puomila työskentelee vanhempiensa omistamassa perheyrityksessä. Kuntavaalien jälkeisissä neuvotteluissa valtuuston puheenjohtajuus jyvitettiin kokoomukselle.

Valtuusto valitsi uuden puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen viime keskiviikon kokouksessaan.

Paikka vaihtuu, mutta vaikuttaminen jatkuu. Jaakko Leinonen siirtyi valtuuston puheenjohtaja paikalta kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi.

Puheenjohtajuuden jättävä Jaakko Leinonen kuvasi kaksi vuotta kestänyttä kauttaan haastavaksi. On valittu uusi kaupunginjohtaja monien vaiheiden jälkeen. On prosessoitu hyvinvointikeskus, jonka rakentaminen odottaa valtiovarainministeriön sinettiä. Jaakko Leinonen johti päättäväisesti myös Akaan strategiatyötä. Kiitosta saanut strategia Viksu Akaa hyväksyttiin viime vuonna ja se linjaa kaupungin toimintaa vuoteen 2025.

– Jos joku kuvittelee, että valtuuston puheenjohtajuus on vain kokouksien johtamista noin yhdeksän kertaa vuodessa, erehtyy. Tässä työssä on yllättävän paljon muuta mielenkiintoista, mutta aikaa vievää. Suurin osa työstä tehdään julkisuudelta piilossa. Sanoin tehtävän vastaanottaessani sitoutuvani siihen kahdeksi vuodeksi. Nyt ovat työtehtävätkin niin haasteelliset, että on aika väistyä, sanoi puheenjohtaja Leinonen tehtävän jätettyään.

Valtuuston 1. varapuheenjohtajana jatkaa Timo Saarinen (sd) ja 2. varapuheenjohtajana Jouni Vaittinen (kesk).

Sopu kaupunginhallituksen kokoonpanosta

Myös Akaan kaupunginhallituksen 2-vuotinen kausi päättyi viime keskiviikon kokoukseen. Valtuuston kokous keskeytettiin valtuustoryhmien puheenjohtajien kokouksen ajaksi. Ilmassa oli tieto, että osa valtuutetuista vaatii suhteellisia vaaleja, jotta kuntavaalien tulos näkyisi myös uutta kaupunginhallitusta koottaessa. Sopuun kuitenkin päästiin ja ryhmäpuheenjohtaja Hannu Järvinen (sd) saattoi kertoa neuvottelutuloksen.

Harri Rämö jatkaa Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja toisen 2-vuotikauden. Kuva 2018.

Akaan kaupunginhallitukseen vuosiksi 2019–2021 valittiin: puheenjohtaja Harri Rämö (sd) (varalla Hannele Halmela-Taberman), 1. varapuheenjohtaja Jaakko Leinonen (kok) (Sari Lapinleimu), 2. varapuheenjohtaja Mervi Pulkkinen (kesk) (Jukka Ahonen), Hannu Järvinen  (Arto Lehtinen), Salla Bister (sd) (Kirsi Vaittinen), Inka Loppi (sd) (Saija Roininen), Tuija Toivonen-Perttunen (vas) (Jukka Saari), Tapio Kivistö (ps) (Heli Einola-Virtanen), Sami Rajala (kok) (Timo Pulkkinen), Jouko Rytkönen (kok) (Kati Kuusisto) ja  Hanni Joronen (vihr) (Jaakko Naakka).

Valtuustosta eronneiden Jukka Salmisen (kok) ja Mirva Ritarin (kok) sijalle valtuustoon nousivat Marko Peltola ja Jouko Rytkönen.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola kukitti eroavan valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinosen.

Kukkia kaupunginjohtajalta sai myös Akaan valtuuston uusi puheenjohtaja Janita Puomila.

Jukka Salminen jätti Akaan valtuuston ja muuttaa perheensä syksyllä talvikaudeksi Espanjaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.