Viialan Yrittäjien Tahto-patsas Tuunauspajan Arttu Käpylälle

Arttu Käpylä nauttii nuorten kanssa puuhaamisesta. Hän kannustaa tyttöjä lähtemään mukaan Tuunauspajan toimintaan, sillä toistaiseksi mukana on ollut vain poikia. Tahto-patsaan ojensi Käpylälle Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola. Kuva: Kea Pesonen.

Toijalalaiselle Arttu Käpylälle on myönnetty Viialan Yrittäjien vuotuinen Tahto-patsas. Tunnustus julkistettiin lauantaina Viialan markkinoilla. Palkinto myönnettiin jo 29. kerran.

Akaan Rengas Centeristä tuttu Käpylä on viime syksystä alkaen vetänyt nuorille ilmaista ajoneuvojen tuunauspajaa rengasliikkeen tiloissa. Yli 13-vuotiaille suunnatussa pajassa korjataan, kunnostetaan ja rakennellaan moottorillisia menopelejä joka perjantai-ilta.

Palkinnolla haluttiin antaa kunnianosoitus yhteisöllisyyden rakentamiselle ja nuorten eteen työskentelemiselle. Patsaan luovuttivat markkinalavalla Viialan Yrittäjien Marko Peltola ja Hanna Hevonoja.

– Arttu Käpylä on osoittanut pyyteetöntä yhteiskuntavastuuta ja antanut nuorille paikan, jossa oppii yhteistyön merkityksen sen monissa eri muodoissa, Peltola kuvailee valinnan perusteita palkintopuheessaan.

Käpylä itse kokee tekevänsä tärkeää työtä nuorten hyväksi. Tuunauspajan käynnistäessään hän halusi luoda paikan, johon nuorten on helppo tulla viettämään aikaa ja osallistumaan porukalla harrastukseen. Miehen mielestä nuoriso tarvitsee kohtaamispaikkoja, eikä mielekäs puuhaaminen saa olla rahasta kiinni.

– Minulle on ehdottoman tärkeää, että meiltä löytyy yhteistä tuunattavaa, jottei nuori joudu miettimään, onko isällä ja äidillä tähän harrastukseen varaa. Tänä talvena rakentelimme isona yhteisenä projektina jäärata-auton, jota pääsimme kokeilemaan jääradalla, kun ensin autoimme ratayrittäjää raivaustöissä, Käpylä kertoo.

Tuunauspajassa aiotaan jatkossa tarttua erinäköisiin lähialueen yhteisöä auttaviin töihin, joilla pajan toimintaan saadaan kerättyä yhdessä varoja. Yleishyödyllinen vaivannäkö yhteisön eduksi on Käpylän mielestä paitsi hyvä ansaintatapa, myös tärkeää ”vanhan ajan kyläyhteisöllisyyden” vaalimista. Mies haluaa näyttää nuorille, että omalla päättäväisellä tekemisellä pystyy vaikuttamaan ja saamaan asioita aikaan. Keväällä tuunauspaja järjesti esimerkiksi roskienkeräystalkoot.

Nuoret ovat osallistuneet tuunauspajan toimintaan aktiivisesti ja hyvällä asenteella. Käpylä ja muut pajan ohjaajat, kuten miehen oma puoliso, nauttivat vapaaehtoisesta puuhailusta nuorten parissa.

– Koen suurta iloa, kun näen, miten asiallisesti ja kaikkia kunnioittavasti nuoret toimivat. He saavat toteuttaa itseään moottoreiden kanssa, ja mukava harrastushan tämä meille vetäjillekin on. Saamme vaimoni kanssa tässä yhteistä aikaa, kun auttelemme nuoria pajalla yhdessä, Käpylä pohtii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.