Kaupungin hallintoväki kävi laittamassa sataman kesäkuntoon

Kaupungintalon työntekijät viettivät perjantaina virkistyspäivää haravoiden ja lapioiden satamaa kuntalaisten iloksi.

Toijalan satamassa haravat, sahat, pensselit ja trimmerit viuhuivat perjantaina, kun Akaan kaupungin hallinto vietti talkoita sataman siistimisen parissa. Nurmialueita ja rantaheinikkoa haravoitiin, metsikön oksastoa harvennettiin, hiekkarantaa tasoiteltiin, roskia kerättiin ja pukukoppeja maalattiin.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola kertoo, että kaupungin johtoryhmän ideoiman tempauksen tarkoituksena on paitsi tehdä siistiä jälkeä ja virkistyä, myös kiinnittää erityistä huomiota sataman alueeseen.

Tämä hieno alue on yksi selkeä kaupungin vetovoimaan vaikuttava tekijä, sillä tänne on lyhyt matka keskustasta ja muista taajamista sekä moottoritieltäkin. Aiomme kysellä kuntalaisilta, mitä tänne haluttaisiin lisää.

Peltola viittasi mukavasti sujuneisiin sataman talkoisiin myös puheessaan lauantaina Viialan markkinoilla. Hän totesi, että myös Viialan alueella on paikkoja, joiden vetovoimaisuuteen kiinnitetään tulevaisuudessa huomiota.

Yksi mielenkiintoinen kohde on Haihunkoski, joka muodostaa kauniin maisemakokonaisuuden ja on suosittu perhokalastuspaikka. Kaupunki omistaa siinä lähellä pari rakennusta, joiden avulla aluetta voitaisiin tehdä tunnetummaksi ja paremmin ihmisiä palvelevaksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.