Mikko Alatalon kansanedustajan työ huipentui moottoriliikenteen ansiomitaliin

Mikko Alatalo sai tänään perjantaina Moottoriliikenteen ansiomitallin Helsingissä.
Mikko Alatalo sai tänään perjantaina Moottoriliikenteen ansiomitallin Helsingissä.

Eduskuntataipaleensa juuri päättänyt konkarikansanedustaja Mikko Alatalo sai tänään Moottoriliikenteen ansiomitalin. Saaja pitää huomionosoitusta pitkäjänteisen liikenneväylätyönsä huipennoksena. 

Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustaja Mikko Alatalo on tullut tunnetuksi liikenneväylien ahkerana puolestapuhujana.

– Olen liikkunut aina paljon teillä. Työni on vaatinut liikkeellä olemista niin muusikkona kuin kansanedustajanakin. Koko Suomen tiestö on tuttua.

– Profiloiduin nopeasti liikenneväylien puolustajaksi. Olen ollut niin ammatti- kuin yksityisautoilijoiden äänitorvena.

Moottoriliikenteen ansiomitali merkitsee paljon saajalleen. Alatalon mielestä huomionosoitus on paras kiitos siitä, että hänen esille nostamansa tieasiat on otettu vakavasti.

– Tämä on tärkeä tunnustus minulle. Arvostan sitä suuresti.

Alatalo on toiminut 16 vuotta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä. Hän on ollut sen varapuheenjohtajakin.

Moottoriliikenteen ansiomitalli myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi tai henkilölle, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään edistänyt liikenteen kehittämistä.

Huomionosoituksen sai tänä vuonna seitsemän liikenteen ammattilaista.

Moottoriliikenteen keskusjärjestöön kuuluvat Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Autoalan Keskusliitto, Linja-autoliitto, Autoliitto, Suomen Taksiliitto, Autontuojat ja -teollisuus, Suomen Autokoululiitto sekä Suomen Autotekninen Liitto.

Moottoriliikenteen ansiomitalin myöntää liikenneministeri.