Leijona Futsal eteni välieriin – vastaan asettuu espoolainen GFT

Juho Laine torjui Leijonat välieriin lauantaina Joutsassa. Kuva Jonna Keihäsniemi

Futsal-Liigan välierät alkavat tulevana viikonloppuna. Akaalaisittain loppupeleissä riittää kosolti jännitettävää, kun Leijona Futsal raivasi tiensä mitalipeleihin lauantaina. Joukkue voitti silloin vieraskentällä Joutsassa kolmannenkin puolivälieräparin paikallista JoSePaa vastaan lukemin 3–7 (3–3) ja eteni hienon toisen jakson ansiosta välieriin puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

Kuusitoista ottelua ja kuusitoista voittoa

Lauantain ottelu oli kaiken kaikkiaan Leijona Futsalin vuoden kuudestoista, ja tuloksena oli kuudestoista voitto. Huikea putki sisältää kymmenen runkosarjan ottelua, kolme Cupin matsia ja kolme pudotuspeliä. Suuri osa voitoista on tullut nimenomaan vahvan toisen jakson myötä, ja niin se tuli lauantainakin.

Runsaslukuisen joutsalaisyleisön riemuksi JoSePa onnistui haastamaan Leijonaa tosissaan kokonaisen jakson verran. Kotijoukkue onnistui myös siinä, missä se ei edellisviikonlopun Akaan reissulla onnistunut –johtamaan peliä. Tuo johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin 30 sekuntia, ja ehkä siinä oli yksi vierasvoiton avaimista. JoSePan etsikkoaika tuhottiin nopeasti.

Grönholm hurjassa maalivireessä

Tasaisista lukemista huolimatta ottelu olisi voinut ratkea vieraille jo pelin alussa. Ennen viidennen peliminuutin täyttymistä pallo oli saatu jo kolme kertaa tolppaan, mutta vain kertaalleen maaliin. Illan hahmo Petri Grönholm iski ottelun avausmaalin kaikissa kolmessa puolivälierässä. JoSePa käytti kovalla prosentilla avausjakson paikkansa ja pääsi siis tauolle lukemissa 3–3. Tehokasta kevättä pelaava Grönholm vastasi kaikista vieraiden ensimmäisen jakson osumista.

Toisella jaksolla Leijona sai peliin riittävän määrän huolellisuutta ja määrätietoisuutta. Miikka Hurme iski nopeasti 3–4-maalin upean kuvion jälkeen, ja tästä JoSePa ei enää toipunut. Leijona-maalivahti Juho Laine nappasi muutaman huipputorjunnan tärkeillä hetkillä, ja vauhdikkaan jakson toisen maalin pääsi jälleen iskemään vierasjoukkue. Mika Jussila nautiskeli takatolpalta Yasar Elbellerin syötön tolpan kautta verkkoon, ja pelissä alkoi olla ratkaisun makua. Lopussa vielä sekä Hurme että tehot 4+1 kerännyt Grönholm osuivat kertaalleen, ja näin kotijoukkueen kovasta yrityksestä huolimatta loppulukemiksi kirjattiin 3–7.

Finaaliin kolmella voitolla

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic iloitsi puhtaasta puolivälieräsarjasta.

– Rutiinimme riitti kolmeen voittoon, mikä on tietysti upea juttu. Saamme levähtää nyt hiukan ennen ensimmäistä välierää. Pystymme vielä parempaan, ja täytyykin pystyä. Jatkossa ei enää rutiini riitä, vaan täytyy löytää yksi lisävaihde, Stankovic muistutti.

Leijona Futsal eteni siis välieriin suoraan kolmessa pelissä. Kaikissa otteluissa loppulukemat olivat selvät, joten pääsy mitalipeleihin oli varmastikin ansaittu tästä otteluparista. Välierissä vastaan asettuu espoolainen GFT. Himoittu finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla ja ottelusarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Akaassa. Sekä lauantaina että sunnuntaina Leijona Futsal isännöi espoolaisia alkaen kello 15. Seuraavana viikonloppuna sarja jatkuu Espoossa.

Leijona Futsalin hyökkäyspeli oli liikaa JoSePalle. Jussi Nyström järjestelemässä vapaapotkua. Kuva Tanja Hentinen

Kapteeni Jussi Nyström johdatti Leijona Futsalin jälleen mitalipeleihin. Yasar Elbeller tarkkana takatolpalla. Kuva Jonna Keihäsniemi