Naisen maailmasta kirjoittanut Maija Nyman puhuu Akaan naistenpäivässä

Maija Nyman.

Kirjailija Maija Nyman vierailee Akaan naistenpäivässä sunnuntaina 10.3. kello 14 alkaen. Tapahtuma järjestetään seurakuntasalissa Toijalassa.

Nyman on kirjoittanut useita kirjoja naisen maailmasta, suhteesta äitiin, mieheen, omaan itseensä ja myös peilaten nykynaisen elämää Raamatun ajan naisiin.

Nymanilla on kolme aikuista poikaa ja kuusi lastenlasta. Miehensä Hannun kanssa he ovat pitäneet erilaisia parisuhdetilaisuuksia ja tuoneet Suomeen muun muassa Mennään Eteenpäin -hotelliviikonlopputoiminnan.

– Olen joutunut kohtaamaan sovinnon sillalla ennen muuta itseni, avannut elämäni salaisia kansioita ja etsinyt sopua eri suuntiin. Äitini kanssa jouduin kohtaamaan kipeitä tunteita, ennen kuin teimme sovinnon. Suhde mieheen on sekä riemua että riesaa, mutta sopivasti rosoinen suhde onkin ihan riittävä. Jumalan puolelta sovinto oli jo odottamassa minua, vaikka en sitä aina ole ymmärtänytkään, Nyman sanoo.

Nymanin kirja Naisia kaivolla vie pohtimaan, mitä voimme oppia Raamatun ajan naisten kohtaloista.

– Oli lohduttavaa huomata, että eipä auringon alla ole mikään muuttunut. Samoja kasvukipuja heilläkin, ihmissuhteissa kitkaa ja selkeitä virhearviointeja – aivan kuten minullakin. Mutta jossain syvällä toimii armo ja poivallus siitä, että jokaisella on tarkoituksensa. Iso kipu voikin kääntyä pitkässä juoksussa siunaukseksi. Emme vain tiedä etukäteen ja hyvä niin.

Maija haluaa tulla naisen sydämen arkeen, sen itkuun ja iloon tuomalla viestiä toivosta ja tulevaisuudesta.

Tapahtumassa on tarjolla myös kirjallisuutta.