Viialan apteekki muuttaa kesäkuussa

Apteekkari Tuula Teinilän (edessä vas.) mukaan apteekin henkilökunta on innoissaan tulevasta muutosta. Kuvassa Lauri Söderberg, Anne Eerola, Tuija Hakala ja Paula Pitkänen (oik. edessä).

Viialan apteekki on toiminut nykyisellä paikallaan Torikatu 4:ssä marraskuusta 1990 lähtien. Apteekki muutti silloin Torikadulle Nahkakulman talosta MarjaLeena Hämäläisen aloittaessa apteekkarina. Seuraava muutto toteutuu ensi kesänä.

Viialan apteekki siirtyy kesäkuussa Viialan S-marketin yhteyteen. Muuton tarkka päivämäärä riippuu S-marketin 460 neliömetrin laajennuksen valmistumisesta. Laajennustyöt nykyisen myymälärakennuksen takana ovat parhaillaan käynnissä. Pirkanmaan Osuuskauppa osti elokuussa laajennusta varten Akaan kaupungilta myymälän takana sijaitsevan noin 1400 neliömetrin tontin 50 000 eurolla.

Pyörätuolilla asiointi helpottuu

Kun kaupan toiminnot järjestetään myymälässä uudelleen, apteekki saa tilat rakennuksen etupuolelta vanhan pappilan puoleisesta kulmasta. Sisäänkäynti apteekkiin tapahtuu S-marketin ovesta.

Apteekki vuokraa tilat Pirkanmaan Osuuskaupalta. Apteekkari Tuula Teinilä kertoo osuuskaupan olleen asiassa aloitteentekijä.

– Kun tällainen mahdollisuus tuli, tartuin siihen. Joka tapauksessa nykyisissäkin tiloissa olisi ollut edessä uusimista. Uusissa tiloissa siihen on erilaiset mahdollisuudet, koska vanhat tilat ovat tietyllä tavalla rajalliset, Teinilä toteaa.

Teinilän mukaan ratkaisuun vaikutti myös asioinnin helppous.

– Jatkossa apteekissa on helppo käydä vaikka ruokaostosten yhteydessä. Ihmiset haluavat nykyisin kuitenkin hoitaa asiat nopeasti.

Apteekin tuleva liiketila on kooltaan noin 130 neliötä. Apteekkarin mukaan kaikkiaan neliöitä on vähemmän kuin tällä hetkellä, mutta asiakastilaa tulee nykyistä enemmän. Myös pyörätuoliasiakkaiden kulkeminen apteekkiin helpottuu.

– Apteekkiin pääsee tälläkin hetkellä kyllä pyörätuolilla mutta pyörätuoliasiakkaan on vaikea tulla tänne yksin, Teinilä toteaa.

Apteekin suunnitelmissa on myös laajentaa aukioloaikojaan.

Iso investointi apteekille

Apteekkari Tuula Teinilä kertoo tarttuneensa Pirkanmaan Osuuskaupan tekemään ehdotukseen.

Teinilän mukaan tavoitteena on, että apteekin muuttoruljanssi häiritsee mahdollisimman vähän asiointia.

– Toivon, että apteekki olisi muuton takia kiinni maksimissaan päivän tai osan päivästä ja se päivä olisi lauantai. Muutto on tietotekniikan takia haastavaa, koska esimerkiksi yhteys Reseptikeskukseen täytyy toimia täydellisesti.

Apteekkari Tuula Teinilän mukaan uusiin tiloihin siirtyminen on apteekille uusine kalusteineen iso investointi. Hän uskoo, että palvelujen kehittäminen on merkittävä asia Viialan taajaman asukkaille.

– Viialasta on poistunut paljon palveluita, mutta kuitenkin on niitäkin yrityksiä, jotka satsaavat tulevaisuuteen ja haluavat turvata hyvät palvelut asiakkailleen. Iso muutos Viialan asukkaille tulee olemaan terveysaseman poistuminen aikanaan. Tällöin apteekin rooli korostuu entisestään erityisesti pienten, itsenäisesti hoidettavien vaivojen osalta.

Lokakuusta 2014 Viialassa apteekkarina toimineen Tuula Teinilän lisäksi Viialan apteekki työllistää kuusi henkilöä.

Käteisautomaatti kaupan yhteyteen

Ryhmäpäällikkö Kimmo Vuorinen Pirkanmaan osuuskaupasta kertoo, että Viialan apteekin lisäksi S-marketin yhteyteen sisätiloihin on tulossa myös Nosto-käteisautomaatti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.