Pätsiniemeläiset kutsuvat kaupunkilaisia joulukalenterikierrokselle

Pätsiniemen joulukalenterissa on joka päivä luukku eri osoitteessa.

Toijalan keskustan tuntumassa sijaitseva idyllinen Pätsiniemen omakotialue jää helposti kulkureittien ulkopuolelle. Polveilevien pikkuteiden varsilla olevat idylliset talot piharakennuksineen ja hoidettuine puutarhoineen ovat herran kukkarossa.

Ensimmäiset talot rautatieaseman edestä alkavaan Pätsiniemeen nousi jo viime vuosisadan alussa. Arkkitehti Elmar Badermann tutki omakotialuetta 1980-luvun loppupuolella ja luetteloi arvokkaimmat kiinteistöt. Toijalan kaupunki sääti vanhimpaan osaan aluetta suojelevan kaavan.

Pätsiniemi ei uinu. Asukkaat vaihtuvat, uusia talojakin rakennetaan. Täksi jouluksi Pätsiniemen Omakotiyhdistys organisoi vielä joulukalenterinkin, jotta omaleimaiseen omakotialueeseen pääsevät kaupunkilaiset tutustumaan.

– Pätsiniemen joulukalenteri on omakotiyhdistyksen suunnittelema ja organisoima tempaus. Yllätyimme, kuinka asukkaat innostuivat ajatuksesta, ja parissa päivässä saimme facebookin kautta kaikki ”luukut” täyteen, kertoo Pätsiniemen Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Lilja Pötry.

Joulua odotellessa voi paahtaa vaikkapa vaahtokarkkeja.

Kalenteri kutsuu kierrokselle

Kalenteriin mukaan lähteneet ovat suunnitelleet luukkunsa sisällön itse. Alunperin piti sytyttää vain pihoihin pimeää iltaa valaisevia jouluvaloja.

– Ilahduttavan paljon on tullut myös muita ideoita!  Muun muassa aaton aattona tempaisemme ja käymme ilostuttamassa Havulinnan asukkaita ulkotulilla ja joululauluilla, kertoo Pötry

Pätsiniemen joulukalenteri on myös julkinen facebook-tapahtuma. Sivulta näkee luukkujen osoitteet ja sinne tulee myös kuvia tapahtumista.

– Lämpimästi tervetuloa kiertämään.

Ensimmäinen luukku aukesi Pohjolantien perällä lauantaina kello 17. Ulkotulet näkyivät pitkälle ja iloinen puheensorina täytti pihan. Ensimmäisen luukun toteuttaneet Susanna ja Jani Kantola tarjosivat kävijöille glögiä, pipareita ja vaahtokarkkeja nuotiolla paahdettavaksi.

– Tunnelma oli iloinen ja lämmin, mahtava aloitus kalenterille. Me pätsiniemeläiset olemme ylpeitä asuinalueestamme. Yhdistyksessä haluamme lisätä Pätsiniemen me-henkeä ja yhteisöllisyyttä. Tämä joulukalenteri on uuden hallituksen ensimmäinen tempaus ja lisää on luvassa, kertoo puheenjohtaja Pötry.

Pätsiniemen joulukalenteriin tuodut runot löytyvät facebook-sivulta.

Toinen luukku aukesi osoitteessa Louhentie 4. Sinne sai tuoda jouluisen runon.  Väkeä pipareita, kahvia ja mehua maistelemaan kertyi kivasti. Runot kootaan facebook-sivulle. 3.12. pääsi ihantelemaan jouluvaloja osoitteessa Karimäentie 4.

Pätsiniemen joulukalenterin luukut

4.12. Ajulantie 38

5.12. Vellamontie 6B

6.12. Tapiolantie 23 ja Kiinanmuuri (klo 20 jouluvaloja)

7.12. Tapiolantie 19

8.12. Petsamontie 32 (jouluikkuna ja jouluvaloja pihamaalla)

9.12. Tapiolantie 42 (luukku aukeaa klo 14)

10.12. Pätsiniementie 42 (jouluvaloja)

11.12. Joukolantie 19 (klo 18 jouluvaloja ja joulukaramelleja)

12.12. Tapiolantie 21 (klo 18 kahvia ja joulutorttuja)

13.12. Tapiolantie 44

14.12. Pätsiniementie 55 (klo 18 jouluvaloja ja pipareita)

15.12. Hietastentie 26

16.12. Ajulantie 23 (muori ja pukki tarjoavat glögiä)

17.12. Petsamontie 20 (jätkänkynttilät syttyvät klo 18, glögiä tarjolla)

18.12. Petsamontie 44

19.12. Pohjolantie 5 (jouluikkuna)

20.12. Tapiolantie 11

21.12. Pätsiniementie 26 (klo 17 glögiä ja kynttiläpolku)

22.12. Havulinnan vanhainkoti (klo 15 lyhtyjä pihalle ja joululauluja)

23.12. Vellamontie 2 (klo 17 jouluvaloja ja jouluista mieltä)

24.12. Valaistaan Pätsiniemen talojen portinpielet ulkotulin ja lyhdyin

Tervetuloa joulukalenterikierrokselle Pätsiniemeen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.