SPR Akaan osaston Nälkäpäivä-keräys tuotti lähes 4800 euroa

SPR Akaan osaston käsityöpiirin tekemä tilkkutyö kuvaa niitä 121 tulipalon tuhoamaa kotia, joiden asukkaita Punainen Risti auttoi vuoden 2017 aikana.

Ensimmäisen kerran SPR Akaan osaston nimissä järjestetty Nälkäpäivä-keräys kerrytti Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 4 789,26 euroa.

Mukana keräyksessä ja sen järjestelyissä oli tänä vuonna noin 60 henkilöä, jotka järjestivät keräyksen kaikissa Akaan taajamissa. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä kaupoissa ja niiden edustalla, kaikissa Akaan kouluissa sekä yksittäisillä työpaikoilla. Perinteistä hernekeittoa oli myös keräysviikon lauantaina saatavilla.

Osaston mukaan tiimityöskentely taajamien välillä toimi erinomaisesti ja osoitti, että isommalla joukolla saadaan enemmän aikaiseksi. Uusia kerääjiä saatiin myös mukaan riveihin jokaiseen taajamaan.

Tilkkutyö on esillä Sykkeen tiloissa

Nälkäpäivä-viikolla toimitila Sykkeen ikkunalla ollut tilkkutyö on herättänyt paljon kiinnostusta, ja se jää nähtäville osaston toimitilaan.

Osaston käsityöpiirin suunnittelema ja toteuttama tilkkutyöinstallaatio koostuu 121 yhteen ommellusta tilkusta. Tilkut kuvaavat niitä 121 tulipalon tuhoamaa kotia, joiden asukkaita Punainen Risti auttoi vuoden 2017 aikana.

SPR Akaan osasto lähettää kiitokset lahjoittajille, yhteistyökumppaneille ja kaikille vapaaehtoisille.

Akaan osaston muodostavat entiset Kylmäkosken, Toijalan ja Viialan osastot, jotka yhdistyivät vuoden 2018 alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?