Akaa-Volley kohtaa liiga-avauksessa hallitsevan Suomen mestarin Vammalan Lentopallon – Akaa-Volley vei viimeisessä harjoituspelissään erän Hurrikaanilta

Akaa-Volleyn passari Ville Juntura on juuri lähettänyt pallon laitahyökkääjälle ja Aatu Pöllänen (8) ponnistaa ilmaan sitoakseen Hurrikaanin keskitorjujan. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn toinen Mestaruusliigakausi alkaa ensi keskiviikkona, jolloin joukkue saa kotona vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Vammalan Lentopallon.

Akaa-Volleyn viimeinen harjoituspeli Hurrikaani Loimaata vastaan torstai-iltana oli rohkaiseva. Vaikka joukkue hävisi ottelun vieraissa Hurrikaanille numeroin 3–1 (23–25, 25–21, 25–22, 25–25), Akaa-Volleyn managerin Risto Lahden mukaan joukkue on mennyt isoin askelin eteenpäin viimeisen kuukauden aikana.

– On kyllä mukava katsoa, kun siellä on selkeästi pelistä nauttiva joukkue kentällä. Rennot suoritukset ovat urheilussa tehokkaimpia, Risto Lahti toteaa.

Vastaanotto- ja torjuntapeli olivat Loimaalla Akaa-Volleyn vahvuuksia. Sen sijaan syöttötehoissa akaalaiset jäivät kotijoukkueen jalkoihin. Hurrikaanilla oli jo kolmen erän jälkeen kahdeksan ässäsyöttöä Akaan kolmea vastaan.

Shonari Hepburn sivussa nilkkavaivan takia

Ymmärrettävästi lentopallo-ottelussa katsojien huomio kiinnittyy etenkin hyökkääjien suorituksiin. Kun pallo saa kovaa kyytiä, suoritus on näyttävä. Jotta iskijä pääsee tekemään työtään, pitää kuitenkin passarin rakentaa tälle otollinen hyökkäysasema.

– Sekä Ville Juntura että Mikko Kuusela ovat kauteen valmiina. Kun vastaanotto toimii niin hyvin kuin tänään, passarimme kykenevät rikkomaan vastustajan torjuntaa riittävällä teholla, analysoi Lahti.

Juntura kunnostautui Loimaalla myös syöttöviivalla.  Passarin tilastoissa on 20 syöttöä kolmeen erään ja niistä vain neljä oli epäonnistunutta.

Akaa-Volleyn tehokkain hyökkääjä Loimaalla oli odotetusti hakkuri Joni Mikkonen.

– On hyvä, että tutkapari Juntura ja Mikkonen löytävät toisensa. Mutta tein ottelun kuluessa toisenkin miellyttävän huomion. Kokeneet yleispelaajat Enderwin Herrera ja Ville Heiskanen hienosti ohjaavat joukkuetta pelin tiimellyksessä, Lahti arvioi.

Juntura väistyi vaihtopenkille ottelun neljännen erän ajaksi. Tilalle tullut Mikko Kuusela onnistui tontillaan hienosti.

Akaa-Volleyn uusi keskipelaaja Shonari Hepburn ei päässyt esittelemään taitoaan noin satapäiselle loimaalaisyleisölle, koska oli lievästi loukkaantuneena.

– Shonarin nilkka vääntyi viikolla lievästi. En halunnut riskeerata miehen liiga-avausta, vaan päätin antaa nilkan parantua VaLePa-peliä ajatellen, selvitti valmentaja Oliver Lüütsepp Hepburnin tilannetta.

Mestaruusliigakausi alkaa siis ensi keskiviikkona Akaa-Volleyn kotiottelulla VaLePaa vastaan. Peli alkaa Toijalan Monitoimihallilla kello 18.30.