Toijalan Pallon 2008-joukkue pelasi turnausvoittoon Hämeenlinnassa

Vuonna 2008 syntyneet Toijalan Pallon pojat voittivat HJS-syysturnauksen. Joukkueessa pelasivat Rasmus Ilottula (takarivi vas.), Konsta Kuoppa, Santeri Erkkilä, Johannes Miekka, Veeti Heikkinen, Miro Vikman, Valtteri Sinkkonen (eturivi), Eelis Numminen, Verneri Porttikivi (mv) ja Niilo Seppänen. Joukkuetta valmentavat Jyri Erkkilä ja Uula Seppänen. Kuva Ari Ilottula

Toijalan Pallo-49 pojat 08 -joukkue osallistui Hämeenlinnassa pelattuun HJS-syysturnaukseen 25.–26.8. Joukkue pelasi -08-kilpasarjassa, jossa pelattiin pelimuodolla 8 vs. 8 pelaajaa ja peliaika oli 15+15 minuuttia.

Lauantaiaamun ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Härmä juniorit Hämeenlinnasta. Topa pelasi ehkä yhden kauden hienoimman pelinsä, joka päättyi ansaitusti Topan 3–0-voittoon.

Toisessa pelissä vastassa oli järjestävän seuran HJS:n kilpajoukkue. Peli oli tiukkaa fyysistä vääntämistä loppuun saakka, minkä tuloksena lukemat olivat 0–0. Voittaja ratkaistiin rankkareilla, jonka Topa hävisi 0–1.

Lauantain viimeisessä pelissä vastaan tuli Valtti FC Itä-Helsingistä Puotinkylästä. Jälleen vuorossa oli tasainen tiukka trilleri. Kun varsinaisen peliajan tulos oli 2–2, päädyttiin taas pilkuille. Vasta viides laukaisija ratkaisi voiton Topalle.

Sunnuntaina ensiksi vastaan tuli PJK Pirkkalasta. Sade yltyi lopussa kaatosateeksi, mutta se ei poikia haitannut. Topa vei voiton lukemin 3–1. Voitolla Topa varmisti itselleen vähintään hopeamitalin.

Viimeisessä pelissä vastaan tuli KoNa Kotkasta. Kotkalaisten sarja oli melko murskaava, joukkueella oli alla neljä voittoa, 25 tehtyä ja 5 päästettyä maalia neljään peliin.

Topa lähti peliin ennakkoluulottomasti. Tiukan ensimmäisen erän jälkeen tulos oli 0–1 kotkalaisille. Toiseen erään Topa löi taisteluvaihteen päälle ja tasoitus saatiin sisään lähes nollakulmasta. Helpottava 2–1-voittomaali syntyi melkoisen mylläkän tuloksena muutama minuutti ennen loppua. Näin kesän kolmas pokaali ja kultamitalit matkasivat Akaaseen.

Joukkueessa pelasivat Rasmus Ilottula, Konsta Kuoppa, Santeri Erkkilä, Johannes Miekka, Veeti Heikkinen, Miro Vikman, Valtteri Sinkkonen, Eelis Numminen, Verneri Porttikivi (mv) ja Niilo Seppänen. Joukkuetta valmentavat Jyri Erkkilä ja Uula Seppänen.