Tupakkaruudusta Akun Tehtaalle

Ylöjärven kaupungin elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu ja Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen ovat olleet luomassa Eppu Normaalin Ylöjärvi -mobiilisovellusta. Siinä on 13 paikkaa, jotka yhdistävät Eppu Normaali -orkesteria ja Ylöjärven kaupunkia.

Eppu Normaali on kulkenut halki vuosikymmenten kiinteänä osana Ylöjärveä: ensin kuntaa ja sitten kaupunkia. Ylöjärven kaupunki ja Eppu Normaali ovat luoneet yhteistyössä Eppu Normaalin Ylöjärvi -mobiilisovelluksen. Sovellusta ovat rakentaneet Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen ja Ylöjärven Yrityspalvelun elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu. Teknisestä toteutuksesta on vastannut Citynomadi Oy.
Mobiilisovellus tutustuttaa sekä Ylöjärven että Eppu Normaalin historiaan. Idea mobiilisovelluksesta syntyi Ylöjärven kaupungin Eppu Normaali -veistoksen julkistamistilaisuutta valmistelleessa työryhmässä.
– Keksimme idean mobiilisovelluksesta, jotta voisimme hyödyntää sitä matkailijavirtaa, joka saapuu katsomaan Eppu Normaali -veistosta, Tiina Rinne-Järvensivu taustoittaa.
– Ideanamme on se, että matkailijat tutustuisivat Ylöjärven muihinkin kohteisiin kuin pelkästään tunnettua bändiä esittävään veistokseen, Rinne-Järvensivu jatkaa.

Eppujen paikkoihin lukeutuvat odotetusti muun muassa bändin nimikkoveistos ja Akun Tehdas. Bändin syntymisen kannalta ehkä tärkein paikka on kuitenkin tupakkaruutu. Siis mikä?
– Moision koulun silloisella tupakkaruudulla on erittäin suuri merkitys bändimme syntyhistoriassa. Eppu Normaali on käytännössä perustettu Moision koulun tupakkaruudussa vuoden 1976 syksyllä. Tämä on historiallinen tosiasia, Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen kiteyttää.
– Tupakkaruutu on minulle merkityksellinen paikka. Siellä keskusteltiin muun muassa viimeisimmistä levyistä, joita olimme kuunnelleet. Siellä tarina lensi. Se oli koko uramme kehittymisen kannalta merkityksellinen piste, Torvinen jatkaa.
Tupakkaruudun ohella kitaristi Torvinen haluaa nostaa Eppujen paikoista esiin Ylöjärven vanhan kirjaston.
– Kirjasto oli meille myös erittäin tärkeä paikka, koska se muokkasi lopulta sitä, millaiseksi yhtyeeksi Eppu Normaali kasvoi ajan myötä.
Mobiilisovelluksessa on Eppujen ja Ylöjärven yhteisiä paikkoja on kaiken kaikkiaan 13. Eppujen paikkojen historiaa lukevat ääneen kitaristi Juha Torvisen ohella solisti Martti Syrjä.

Maksuttoman sovelluksen voi hakea osoitteesta app.citynomadi.com.