Jesse Ojala ja Henri Rekula lähtevät alle 20-vuotiaiden ultimaten MM-kisoihin Kanadaan

Jesse Ojala (vas.) ja Henri Rekula ovat aloittaneet ultimateharrastuksen Toijalan Nuorisoseuran ultimatejoukkueessa T.U.F.F.issa. Jesse asuu Junkkarissa ja Henri Lontilassa.

Alle 20-vuotiaiden ultimaten MM-kisat pelataan Waterloossa Kanadassa 18.–25. elokuuta. Suomen 19 pelaajan joukkueessa on mukana myös kaksi akaalaista, 17-vuotias Jesse Ojala ja 19-vuotias Henri Rekula, jotka on valittu maajoukkueeseen avoimien harjoitusten kautta. Valinta varmistui alkuvuodesta.

Molemmilla on aikaisempaa kokemusta arvokisoista. Jesse oli mukana jo edellisissä MM-kisoissa Puolassa vuonna 2016, jolloin hän oli joukkueensa nuorin pelaaja. Viime vuonna akaalaiset olivat mukana Hollannissa järjestetyissä nuorten EM-kisoissa, joissa Henri oli Suomen joukkueen pistepörssin ykkönen ja EM-pistepörssin 19:s.

– Lähden Kanadaan sillä mielellä, että voitamme joka pelin, mutta paikan päällä vasta näkee, ollaanko hyviä vai ei, Henri sanoo.

Lajin pariin tien päältä

Jesse Ojala osallistui myös edellisiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vuonna 2016.

Henri on harrastanut ultimatea seitsemisen vuotta ja Jesse viisi. Molemmat ovat aloittaneet lajin Toijalan Nuorisoseuran ultimatejoukkue T.U.F.F.issa. Jesse päättyi lajin pariin oltuaan vailla harrastusta ja ultimatevalmentaja Paul Brownin pyydettyä häntä mukaan harjoituksiin.

Henri vedettiin lajin pariin tieltä.

– Olin menossa himaan futistreeneistä, kun Lastun kentällä oli ultimatetreenit. Kentältä lensi kiekko tielle ja heitin sen takaisin. Ultimaten pelaajat pyysivät minua mukaan pelaamaan, koska heitä oli vähän. Sinne sitten jäin.

Teatteriharrastus tauolla

Henri ja Jesse pelaavat nykyisin juniorisarjaa Lempäälän Kisan ultimatejoukkueessa ja miesten sarjaa Pirkanmaan Unitedin joukkueessa. Tällä hetkellä juniorisarjaa johtavaan LeKiin he siirtyivät kehittymismahdollisuuksien vuoksi.

Kaksikon mukaan ultimaten fyysisyys ja sen tarjoamat mahdollisuudet sekä mukava kaveriporukka ovat lajissa parasta.

– Myös kansainvälisissä kisoissa ollaan pelien ulkopuolella kavereita. Iltaisin touhutaan pienpelejä tai hengaillaan muuten vaan muiden maiden pelaajien kanssa, Henri kertoo.

Halu kehittyä ultimatessa motivoi Henri Rekulaa treenaamaan kovaa. – Tavoitteet ovat aika korkealla ja kaikki aika menee ultimateen niin, että serkkujen rippijuhlat ja iskän nelikymppiset ovat jääneet väliin.

Henri ja Jesse panostavat ultimateen toden teolla. Tampereen yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Jesse suorittaa lukion neljässä vuodessa, jotta aikaa jää enemmän sekä koululle että ultimatelle. MM-kisamatkan takia Jessen koulunaloitus siirtyy tänä vuonna syyskuulle. Myös teatteriharrastus on tauolla. Jesse on näytellyt viimeksi Toijalan Näyttämön Seitsemässä veljeksessä, jossa hän esitti Juhania lapsena.

Tavoitteena miesten maajoukkue

Viime keväänä ajoneuvoasentajaksi valmistuneen ja tällä hetkellä Laakkosella työskentelevän Henrin armeijanaloitus siirtyi kisamatkan vuoksi heinäkuulta tammikuulle. Varusmiespalveluksen hän suorittaa Porin prikaatissa Säkylässä Suomen kansainvälisissä valmiusjoukoissa tavoitteenaan rauhanturvaajatehtävät.

Jessen ja Henrin tavoitteena ultimatessa on edetä miesten maajoukkueeseen ja menestyä siellä.

– Olisi hienoa myös päästä kokeilemaan jenkkeihin johonkin kovaan seurajoukkueeseen, Henri haaveilee.

Jesse (vas.) lähtee kohti Kanadaa ensi viikon keskiviikkona ja Henri perjantaina.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.