Futiskerholaiset palkittiin omalla jalkapallolla

Futiskerholaiset tekivät erilaisia palloharjoitteita, leikkivät ja pelasivat jalkapalloa. Kuvat: Pekka Löövi.

Toijalan Pallo-49 järjesti kesäkuun alusta futiskerhon 7–10-vuotiaille. Kaksi nuorta veti innokkaiden poikien ja tyttöjen ryhmää arkisin kahden viikon ajan Lastumäen tekonurmella. Osallistujiksi saatiin 16 lasta. Mukana oli niin jalkapallon ensikertalaisia kuin kokeneita palloilijoitakin.

Ohjaajien Eero Löövin ja Santtu Hakasen mukaan isot tasoerot osallistujien kesken ensi alkuun mietityttivät. Pojat naureskelevatkin, että ensimmäisten työpäivien jälkeen he halusivat vain kaatua väsyneenä sänkyyn. Käynnistymisen jälkeen kaikki kuitenkin sujui poikien mukaan jopa uskomattoman hyvin. Kerholaiset osasivat ottaa kaikki hienosti huomioon, ja koko ryhmä nautti harjoituksista hymyssä suin.

Päivät koostuivat erilaisista palloharjoitteista jalkoja tai käsiä käyttäen, leikeistä, peleistä ja tietenkin jalkapallon pelaamisesta. Kahden viikon parasta antia oli Eeron mukaan koko ryhmän huima kehitys säännöllisen päivittäisen palloilun myötä. Santun mieleen taas jäi parhaiten se innostus, mitä jotkin tietyt leikit ja harjoitteet yllättäen synnyttivät. Ainakin häntähippaa ja neljän tulen välissä leikittiin yleisön pyynnöstä monesti. Kummankin ohjaajan mukaan ryhmässä vallitsi hieno yhteisöllisyys ja työpäivistä oli helppo nauttia.

Ensimmäistä kertaa järjestetty futiskerho oli menestys ja palaute niin kerholaisilta kuin vanhemmiltakin oli hyvin positiivista. Kerho päättyi perjantaina 15.6. ohjaajien ja kerholaisten välillä käytyihin olympialaisiin, jonka kerholaiset voittivat. Palkintoseremoniassa kaikki kerholaiset saivat oman jalkapallon. Sille tuleekin toivottavasti käyttöä, koska monet uudetkin palloilijat olivat siinä määrin innostuneita tulemaan seuran toimintaan mukaan. Toivottavasti kerhosta tulee jokavuotinen perinne, jotta muutkin innokkaat aloittelijat ja kokeneemmat pikkupelurit pääsevät siitä nauttimaan.

Pekka Löövi

Toijalan Pallon futiskerhoon osallistui 16 lasta. Ohjaajina toimivat Eero Löövi (vas.) ja Santtu Hakanen.