Topa hävisi maali-ilottelun kotikentällään

Ere Salmi tekee maalin ja maalilla mukana Toijalan Pallon pelaajista myös Juho Laine. Kuvat: Jenny Ahlman.

Peräti yhdentoista maalin ilotulitus nähtiin Toijalan Keskusurheilukentällä keskiviikkona 20. kesäkuuta. Maaleista ja pisteistä tässä jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonan ottelussa kisasivat Toijalan Pallo-49 sekä Kangasalan Voitto. Vierailija Voitto otti kolme pistettä 5–6 (1–4) -voitolla.

Avausjaksoa vei selkeästi vierasjoukkue. Kotijoukkueen Joonas Saariniemen 1–1-tasoituksen jälkeen suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti hyökännyt Voitto tehoili taukojohdokseen 1–4. Voitto oli tunnin kenttäpelissä pomo, sitten Ere Salmi kavensi 60 minuutilla, ja kaikki muuttui. Jesse Järven kaksi maalia toi Topan tasoihin. Lisäksi Joonas Saariniemi upotti toisella maalillaan 5–4:ään. Hurmos levisi katsomoonkin, mutta vielä vieraat väänsivät itsensä lukemiin 5–5. Ja näihin numeroihin tuomari Jukka Koivunen päätti vihellyksellään pelin tai niin luultiin. Muutaman pidemmän tauon vuoksi lisäaikaa oli kertynyt viitisen minuuttia, joka pelattiin pois. Lisäajalla Voitto iski vielä kerran vastahyökkäyksestä. Voittomaalin teki Lauri Ilola.

Kotitappiosta huolimatta yleisö sai viihdettä koko rahalla. Topa venyi, eikä piste olisi ollut vääryys. Tehdyt maalit kuitenkin ratkaisevat, siksi vieraiden nousu sarjataulukossa sai jatkoa. Kangasalan Voitto on nyt kolmantena ja Topa seitsemäntenä.

Topalla on seuraavaksi vierailu Sääksjärvelle. Perjantaina 29. kesäkuuta kello 19 joukkue kohtaa LeKi-futiksen.

Ottelun TP-49–KaVo palkitut: TP-49: Jesse Järvi. KaVo: Amin Chouaib. Raadissa olivat TP-49:n juniorivaikuttajat Ari Ilottula ja Uula Seppänen. Raati jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 Jesse Järvi, 2 Joonas Saariniemi, 1 Akseli Sormunen.

TP-49:n kokoonpano: Jukka Saari, Ere Salmi, Joni Laurila (56. Juho Laine, v), Aleksi Pirttijoki, Veeti Liljedahl, Juuso Ahola (46. Valtteri Wähä-Verkkomäki), Jirka Järvi, Jesse Järvi (C), Joonas Pietikäinen (56. Jyri Erkkilä), Akseli Sormunen (80. Viljo Valoma), Joonas Saariniemi, v.

Topan naiset tasapeliin

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue saa peli peliltä lisää itseluottamusta tekemiseensä. Tästä saatiin hyvä näyte maanantaina 18. kesäkuuta, kun joukkue nappasi pisteen sarjajohtaja Tervakosken Padolta. Naisten nelosdivisioonan ottelu pelattiin Toijalan Keskusurheilukentällä, ja se päättyi lukemiin 3–3.

Maalinteossa Topalta onnistuivat Milla Jokinen, Essi Jokinen ja Elina Pirttijoki. Tuloksen arvoa nostaa, että tämä oli sarjassa ensimmäinen pistemenetys Padolle. Pato johtaa sarjaa, ja Topa on seitsemäntenä.

Akseli Sormunen syöttää pallon Joonas Pietikäiselle.