Karri Forsblom siirtyy Mestikseen

Vielä kesän Viialassa asuva Karri Forsblom tähyää jääkiekon ammattilaiseksi. Mestiksessä pelaaminen on askel kohti unelmien toteutumista. Kuva: Leena Nyysti

Viialalainen jääkiekkoilija Karri Forsblom on solminut ensimmäisen Mestis-sopimuksensa turkulaisen TuTon kanssa. 19-vuotias Forsblom on tyytyväinen kiinnityksestään TuTon aikuisten joukkueeseen.

– Tottakai sopimus tuntuu ihan hyvältä. Tämä on kuitenkin askel kohti ammattimaisuutta, Forsblom kommentoi.

Hän on tulevan kauden joukkueensa toiseksi nuorin Mestis-sopimuksella pelaava jääkiekkoilija.

Viime kaudella Forsblom pelasi Tampereella SM-liigan A-nuorissa Tapparan joukkueessa, joka ylsi aina pronssiotteluun asti. Neljäs sija oli jo voitossa kiinni olleille pelaajille pettymys, vaikkakin Tapparan A-nuorille se oli hyvä saavutus. Viimeksi joukkue on sijoittunut yhtä hyvin kymmenen vuotta sitten.

Nuoren jääkiekkoilijan kesään kuuluu paljon puntti- ja juoksutreenejä, mutta myös mökkeilyä ja kavereiden sekä tyttöystävän kanssa olemista. Jäällä Forsblom ei tule viettämään kovinkaan paljon aikaa, mutta siihen tulee muutos kesän lopulla. Tällä hetkellä Viialassa asuva Forsblom muuttaa heinäkuun lopulla Turkuun, jossa hän aikoo ainakin aluksi keskittyä täysin jääkiekkoon.

Vastikään ylioppilaaksi Sammon urheilulukiosta valmistuneelle Forsblomille tulevaisuuden tavoitteet ovat selkeät:

Juuri ylioppilaaksi Sammon urheilulukiosta valmistunut 19-vuotias Karri Forsblom aikoo tulevana syksynä keskittää kaikki energiansa jääkiekkoon.

– Toivottavasti pelaan ammattilaisena. Se on tähtäimessä. Jääkiekko on mun intohimo, joten ammattilaisuus on tavoite ja unelma. Tiettyä paikkaa tai seuraa ei ole, jonne haluaisin, mutta olisi hienoa, että tätä pystyisi tekemään ammatikseen, Forsblom kertoo.

Jääkiekkoilun Forsblom aloitti neljävuotiaana Viialan Winnipegissä, jonka jälkeen matka jatkui Etelä-Pirkanmaan Kiekkoon. Jääkiekkoilun alkumetrit olivat Forsblomille hänen kasvattajaseurassaan Viialan Winnipegissä hauskanpitoa. Nuorimies ei tiedä olisiko edes aloittanut jääkiekon pelaamista ilman kotikylän seuraa, jossa valmentajana toimi oma isä, Marko Forsblom.

– Se oli hauskaa, että seura löytyi omasta kotikylästä.