Topalle avaustappio nelosessa

Toijalan Pallo-49:n viimeisin ottelu jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonassa käytiin helatorstaina 10. toukokuuta Tervakosken Patalan tekonurmikentällä. Kotijoukkue Tervakosken Pato otti selkeän 5-0 (2-0) voiton akaalaisista.

Topa ei pystynyt vastaamaan Padon vahvaan alkuun, joka alkoi heti ensi minuuteista lähtien. 14. ja 18. minuuteilla tulleet kotijoukkueen osumat veivät kotijoukkueen 2-0 jaksovoittoon. Yksi tilanne, josta Topa sai aiheen vahvaan protestointiin, tapahtui hieman Padon 2-0 maalin jälkeen. Vieraat saivat pallon kotijoukkueen maaliin. Pallo meni pömpeliin Padon omasta pelaajasta. Avustava tuomari näki kuitenkin tilanteessa paitsion, mitä maalitilanne ei kuitenkaan ollut. Päätös tilanteesta oli omiaan pitämään vieraiden pelivireen alakuloisena.

Kohennusta Topan esitykseen ei toinenkaan jakso tuonut. Kaksi minuuttia jaksoa pelattu ja tilanne oli 3-0. Tästä kahdeksan minuuttia, ja lukemat olivat 4-0. Päätöslukemat 5-0 tulivat vajaa kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Yleensäkin koko joukkueen vaatimaton esitys kautta ottelun oli valmennusjohdon pahin päänsärky. Tähdet joukkueensa parhaille pelaajille jakoi  Juha Pietikäinen Topan joukkueenjohdosta. Kolme tähteä sai Joonas Saariniemi, kaksi Ere Salmi ja yhden Valtteri Wähä-Verkkomäki. TP-49:n kokoonpano: Jukka Saari (v), Valtteri Wähä-Verkkomäki, Ere Salmi, Juuso Virtanen, Janne Hevonoja (33. Viljo Valoma), Ville Myllylä, Joonas Saariniemi, Jesse Järvi ( C ), Joonas Pietikäinen, Aleksi Pirttijoki ja Mikko Alahäivälä.

Topan seuraava ottelu on kotiottelu lauantaina 26. toukokuuta. Toijalan Keskusurheilukentälle vastustajaksi saapuu Tampere United/2. Peli alkaa kello 15.

Topan naiset pisteittä ja maaleitta

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkueen alku piirin nelosdivisioonassa on ollut varsin nihkeä. Sunnuntaina 29. huhtikuuta alkanut sarja ei ole tuonut joukkueelle vielä pistettäkään. Maalisarakkeessa on myös pyöreä nolla. Ottelutulokset tähän mennessä: 29.4. TP-49 – Ilves-Kissat 0-1, 6.5. Tampere United – TP-49 1-0, 13.5. TP-49 – FC Nokia/2 0-1. Niukkoja tappioita siis. Päät ja asenne ylös vaan!