Elinkeinoryhmä tuo yhteen kaupungin ja yrittäjät

Elinkeinopäällikkö Jari Jokinen toimii elinkeinoryhmän sihteerinä. Kuva: Juha Kosonen.

Kaupunginhallitus perusti kokouksessaan 8.5. Akaan elinkeinoryhmän. Ryhmä on kaupungin ja yrittäjien yhteinen epävirallinen toimielin, jossa käsitellään muun muassa työllisyystilannetta, perustettuja ja lakkautettuja yrityksiä sekä työvoiman tarvetta. Lisäksi elinkeinoryhmässä nostetaan esiin kehitystarpeita ja kaupungin tulevia hankkeita. Tavoitteena on, että elinkeinoryhmän avulla Akaassa ymmärretään jatkuvasti muuttuvaa toimintaympäristöä ja pystytään reagoimaan muutoksiin tarvittaessa nopeasti.

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja sen kutsuu kokoon elinkeinopäällikkö Jari Jokinen. Hän toimii myös ryhmän sihteerinä. Jokisen lisäksi ryhmän jäseniksi nimettiin valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen (kok), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd), elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Saila Kallioinen (sd), kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen ja vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori.

Kaupungin edustajien lisäksi elinkeinoryhmään kuuluvat jäsenet Kylmäkosken, Toijalan ja Viialan Yrittäjistä. Lisäksi tapaamisiin kutsutaan suurten akaalaisten yritysten edustajia.