Päihdeillassa puhutaan nuorista

Akaan kaupungin nuorisopalvelut ja oppilashuolto sekä Akaan seurakunnan nuorisotyö järjestävät päihdeillan torstaina 17. toukokuuta kello 18 alkaen Toijalan yhteiskoulun auditoriossa. Vanhempainyhdistyksen kahvio aukeaa auditorion edustalla kello 17.30.

Kaikille avoimessa tilaisuudessa Valkeakosken poliisiaseman esimies, rikoskomisario Antti Uusipaikka kertoo nuorten päihteiden käytöstä poliisin näkökulmasta. Päihde- ja mielenterveyslääkäri Juuso Niemenpää A-klinikalta puhuu päihteistä ja erityisesti kannabiksesta ja Akaan kaupungin päihdesairaanhoitaja Piia Paronen puuttumismahdollisuuksista ja hoitopoluista.

Tilaisuudessa käsitellään muun muassa nuorten päihteiden käyttöä Akaassa, Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti, riippuvuuden syntyä, päihteiden käytön tunnistamista ja siihen puuttumista ja päihdehoitoja.

Päihdeillan järjestäjien mukaan päihteiden käyttöä esiintyy yhä lisääntyvissä määrin nuorten ja jopa alakouluikäisten keskuudessa. Tähän kuuluu alkoholin ja nikotiinituotteiden käytön lisäksi enenevissä määrin lääkkeet ja huumeet.