Takatalvi taittuu – jalkapallokausi alkaa

Hieno, pakkasten ja valkoisten hankien rikastama talvi alkaa hellittää otettaan. Viikosta 15 eteenpäin lämpö haihduttaa loputkin lumet pihoilta ja etenkin pelikentiltä.

Palloliiton Tampereen piirin jalkapallosarjat pyörähtävät käyntiin toden teolla viikolla 16. Akaaseen valmistui viime vuonna kaksi tekonurmikenttää, ja niiden käyttöaste kohoaa lähipäivinä selvästi.

Akaalaisia joukkueita osallistuu piirinsarjoihin tällä kaudella yhteensä 28.

Miesjoukkueita on neljä, naisjoukkueita kaksi. Juniorijoukkueista vanhin ikäryhmä on pojat 17 ja nuorin pojat 7 vuotta. Tälle kaudelle on saatu kasaan myös kaksi tyttöjoukkuetta.

Topalla farmisopimus Pallo-Seppojen kanssa

Akaan jalkapalloilun keihäänkärjessä, nelosdivisioonassa pelaavan TP-49 edustusjoukkueessa, ovat talven aikana puhaltaneet muutoksen puhurit. Topa ja naapurikaupunki Valkeakosken maineikas seura Pallo-Sepot-44 tekivät farmisopimuksen.

Minkälaisen piristysruiskeen se tuo akaalaisseuran tekemiseen, jää nähtäväksi. Viime kauden alakuloon on kyllä saatava selvä kohennus. Kauden 2017 yksi valmentajista Kim Lingman seurasi isä-Pekan isojen saappaiden jälkiä. Ne johtivat edellä mainitun PS-44:n kokoonpanoon, jonka vetovastuun Pekka otti.

Kim ei täysin Topaa jätä, vaan on tarvittaessa valmennusapuna. Topan valmentajana toimii pelaamisensa ohessa Jesse Järvi. Mukana on myös Topan B-junioreiden valmennustiimiin kuuluva Jussi Toivonen.

Topa aloittaa sarjakautensa lauantaina 21.4. Lastumäen tekonurmella. Kello 15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Nekalan Pallo.

Jukka Koskinen

Hakusana. Akaasta 28 joukkuetta jalkapallon piirinsarjoihin, aikuisjoukkueita 6, juniorijoukkueita 22, Topa ja Pallo-Sepot farmisopimukseen, Pekka Lingman valmentaa, Kim Lingman pelaa, nelosdivisioona alkaa 21.4, TP-49 – Nekalan Pallo Lastumäen tekonurmella.