Antti Kemi jatkaa teknisenä johtajana syksyyn

Antti Kemi jatkaa Akaan kaupungin teknisenä johtajana elokuun loppuun. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.3. äänin 7–4, että Kemi siirretään suostumuksellaan määräaikaiseen, osa-aikaiseen kaupungininsinöörin toimeen riittävien henkilöstöresurssien turvaamiksesi vasta 1.9.2018 lukien.

Äänestyksen voittaneen va. kaupunginjohtajan BriittaLiisa Sinivuoren esityksen kannalla olivat hallituksen jäsenistä Salla Bister (sd), Hannu Järvinen (sd), Inka Loppi (sd), Harri Rämö (sd), Tiina Räsänen (kesk), Jukka Saari (vas) ja Sauli Turja (sin).

Antti Kemin siirto teknisen johtajan virasta kaupungininsinöörin toimeen toteutetaan nykyisin palkkaeduin, jotka suhteutetaan viikoittaisen osa-aikatyön määrään. Kemin palkka ammattialalisineen on 5 045,61 euroa kuukaudessa ja 60 prosentin osa-aikaisuuden mukaisesti 3 027,36 euroa kuukaudessa.

Kaupunginhallituksessa äänestyksen hävisi Jukka Salmisen (kok) esitys, jonka mukaan Kemi olisi siirretty kaupungininsinööriksi jo 1.4. lukien. Salmisen lisäksi aikaisemman siirron kannalla olivat myös Heli Piirainen (vihr), Janita Puomila (kok) ja Sami Rajala (kok). Myös kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto esitti Kemin siirtoa kaupungininsinöörin toimeen 1.4. lukien.

Kaupunginhallitus päätti julistaa teknisen johtajan viran välittömästi haettavaksi ja Kemin irtisanomisilmoituksen saavuttua saattaa asian valtuustolle tiedoksi.

Va. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori kertoo esittäneensä Kemin siirtoa kaupungininsinöörin toimeen vasta syyskuun alusta lukien, koska teknisen johtajan rekrytointi vie aikaa.

– Sekä teknisellä johtajalla että kiinteistöpäälliköllä ovat kädet täyttä työtä, joten molempien on syytä paneutua tehtäviinsä, Sinivuori toteaa.

Teknisen johtajan haku on jo käynnissä ja päättyy 27.4.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?