Valtatie 9:lle suunnitellaan leveäkaistatien muuttamista nelikaistaiseksi ja ohituskaistoja

Varsinais-Suomen Ely-keskus on käynnistämässä suunnittelun Valtatie 9:llä Lieto–Aura-välillä olevan leväkaistatien muuttamiseksi nelikaistaiseksi. Liikennevirasto myönsi helmikuussa tarkoitukseen kuluvalle vuodelle 200 000 euroa. Suunnittelua on tarkoitus jatkaa rakentamalla kolme ohituskaistaparia välille Aura–Humppila sekä Auran eritasoliittymä. Varsinais-Suomen Ely-keskus on hakenut rahoitusta Valtatie 9:n hankkeisiin vuosille 2018–2020 yhteensä 2,2 miljoonaa euroa.

Toiminnanohjauspäällikkö Pekka Puurunen Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta kertoo, että Tampereen ja Turun välisen Valtatie 9:n liikennemäärien kasvu sekä turvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen edellyttävät tähän asti tehtyjä liittymäparannuksia suurempia toimenpiteitä.

Puurunen arvioi, että leveäkaistatietä koskevat suunnitelmat valmistuvat aikaisintaan vuonna 2020.

– Toteuttaminen vaatii vielä erillisrahoituksen. Siihen eivät jokavuotiset määrärahat riitä, Puurunen toteaa.

Toiminnanohjauspäällikön mukaan leveäkaistatien muuttaminen nelikaistaiseksi, ohituskaistaparien sekä Auran eritasoliittymän rakentaminen ovat kokonaisuudessaan yli 100 miljoonan hanke. Niistä ensimmäisenä suunniteltavan leväkaistatien muutostyöt maksavat noin 25–30 miljoonaa euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.