Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa vietetään lauantaina Valtakunnansalissa

Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa vietetään Jehovan Todistajien Valtakunnansalissa Toijalassa lauantaina 31. maaliskuuta alkaen kello 20.

Miksi on tärkeää muistella? Jeesus sanoi, että hän tuli ”antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä” (Matteus 20:28, kirkkoraamattu 1938). Raamattu puhuu Jeesuksen vuodatetusta verestä lunastushintana. Jeesuksen uhrikuolema on siis Jumalan keino lunastaa ihmiskunta synnistä ja kuolemasta.

Miksi tarvittiin lunnaat monen edestä? Ensimmäinen ihminen Aadam luotiin täydelliseksi, synnittömäksi. Hän päätti kuitenkin olla tottelematon Jumalalle. Kun hän sai lapsia, hän siirsi heihin synnin ja epätäydellisyyden. Jumala tunsi kuitenkin sääliä toivottomassa tilanteessa olevia Aadamin jälkeläisiä kohtaan. Johanneksen evankeliumin 3:16 kohdassa hän sanookin: Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Kuolemaansa edeltäneenä iltana juutalaisen nisakuun 14. päivänä Jeesus kehotti seuraajiaan muistelemaan tätä, hänen koko ihmiskuntaan vaikuttavaa uhriaan. Luukkaan evankeliumin 22:19 mukaan hän nimenomaan kehottaa: tehkää se minun muistokseni.

Kauko Koskinen