Olli Helenius konsertoi Loimussa

Olli Helenius. Kuva: Tuomas Palola.

Muusikko Olli Helenius esiintyy Loimu-tilaisuudessa Akaan seurakuntatalon yläsalissa sunnuntaina 4.3. kello 14. Oulunkylän Pop Jazz Konservatoriosta valmistunut Helenius on toiminut rumpalina, laulajana ja tuottajana kymmenillä levyillä.

Olli Helenius aloitti muusikonuransa vuonna 1986 Focus-nimisen yhtyeen rumpalina. Sitä seurasivat Heaven up sekä Bass´n Helen, jonka Helenius perusti veljensä Harri Heleniuksen kanssa vuonna 1992. Olli Helenius soitti siinä vuoteen 2002 saakka. Samoihin aikoihin syntyi hard rock -yhtye L-60°, joka keikkaili pääsääntöisesti ulkomailla.  L-60°:n pohjalta sai alkunsa Fivestar Prophet.

Helenius soitti vuosina 1998–2012 rumpuja Juha Tapion yhtyeessä. Hän on tehnyt pitkään musiikkia myös suomigospelin parissa ja julkaissut soolouransa aikana musiikkia viiden albumin verran. Helenius on julkaissut myös singlet Nyt ja aina, Eri suuntiin, Valot päälle ja Anna vähän aikaa.

Loimussa kuullaan myös Ensio Partasta, joka on toiminut Akaan seurakunnan määräaikaisena kirkkoherrana. Vastausmusiikin esittää Tarmo Ahonen, lauluntekijävieraana on Joni Hietala ja isäntänä Akaan seurakunnan kappalainen Tero Kuparinen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.