Leijona Futsal murskasi Mad Maxin

Jussilan veljekset valittiin pelin parhaiksi pelaajiksi. Vasemmalla Mad Maxin Matti Jussila ja oikealla Leijona Futsalin Mika Jussila. Kuva: Leijona Futsal.

Kauan odotettu Etelä-Pirkanmaan paikallispeli Mad Maxin ja Leijona Futsalin kesken oli lauantaina Valkeakoskella varsin yksipuolinen näytös. Runsaslukuinen kotiyleisö ihmetteli, onko joukkueiden tasoero todella näin suuri, kun akaalaiset suorastaan leikittelivät Mad Maxin kustannuksella. Loppulukemissa 4–15 (2–11) ei ole yhtään liikaa pelitapahtumiin nähden.

Leijona Futsal otti paikallispelin haltuunsa pikavauhtia. Pelikellossa oli vasta 38 sekuntia, kun taululla komeilivat jo lukemat 0–2. Maalintekijöinä avausvaihdossa kunnostautuivat vierasjoukkueen pisterohmut Petri Grönholm (4+1) sekä Tatu Ahonen (3+2).

Ottelusta on vaikea kirjoittaa mitään syvällistä analyysiä, sillä vierasjoukkue oli tänään niin paljon parempi ihan jokaisella pelin osa-alueella. Mad Maxilta puuttui pelikiellossa oleva pelaajavalmentaja Alex, Alejandro Peris Mora, ja hänen poissaolonsa tuntui suorastaan lamaannuttaneen muun joukkueen. Leijona Futsal rakenteli tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, ja niitä oli varaa myös hukata. Kahden maalin miehiä olivat lopulta Miikka Hurme, Yasar Elbeller sekä Dusan Milojevic. Jovan Stankovic avasi kauden pistesaldonsa tehoilla 1+2. Samaan kolmeen tehopisteeseen ylsi myös Leijona Futsalin parhaaksi pelaajaksi ottelussa valittu Mika Jussila. Kaksi syöttöpistettä mieheen kirjasivat puolestaan Jussi Nyström sekä JukkaPekka Jyrämö.

Lienee sanomattakin selvää, että koskaan ennen Leijona Futsal ei ole liigassa iskenyt yhden jakson aikana yhtätoista osumaa tai koko pelissä viittätoista. Ilotulitus oli akaalaisfanien silmin komeaa katsottavaa ja joukkue osallistui siihen edellisen pelin tapaan laajalla rintamalla. Tolppien välissä Tuomas Kallioinen ja Juho Laine torjuivat pelin puoliksi, ensimmäisen kirjatessa myös yhden syöttöpisteen tililleen.

Leijona Futsal lähtee nyt viettämään maajoukkuetaukoa, jonka aikana leijonista Petri Grönholm lähtee Suomen maajoukkueen mukaan Pohjoismaiden mestaruusturnaukseen Norjaan. Jovan Stankovic puolestaan liittyy Bulgarian mukaan peleihin Kyprosta vastaan.

Futsal-Liigan osalta kausi jatkuu vuoden viimeisellä pelillä lauantaina 16.12., jolloin Leijona Futsal ja Mad Max kohtaavat uudelleen, tällä kertaa Akaassa. Urheilun hienous on se, että Mad Max pääsee yrittämään kunnianpalautusta puhtaalta pöydältä: murskalukemista huolimatta seuraava ottelu käynnistyy tasatilanteesta 0–0. Varmaa on, että Akaaseen matkustaa tuolloin sisuuntunut ja paljon parantava valkeakoskelaisryhmä.