Nordea avaa Etelä-Pirkanmaan konttorin Ideaparkiin

Nordean konttorit Akaan, Lempäälän ja Valkeakosken keskustoissa sulkevat ovensa tammikuussa 2018 ja Nordea avaa uuden Etelä-Pirkanmaan konttorin Ideaparkiin. Uutta konttoria on Sata-Hämeen alueella työstetty jo puolitoista vuotta.

– Luonnollinen ratkaisu, koska tämä on asiointialueena hyvin kiinteä. Valkeakoskella asuvat poikkeavat meillä Lempäälässä ja lempääläläiset taas Valkeakoskella ja Akaassa, sanoo uuden konttorin johtajaksi nouseva Anita Näsärö Lempäälästä.

Nordean Etelä-Pirkanmaan konttorin johtajana aloittaa tammikuussa Anita Näsärö (vas.). Elina Lampinen on pankin Sata-Hämeen aluejohtaja ja Matti Fagerlund työskentelee palvelukonttorijohtajana Tampereella.

Uusi konttori rakennetaan sinne, missä asiakkaat jo ovat.

– Olemme sellaisessa paikassa, missä väki liikkuu muutenkin. Etelä-Pirkanmaa on myös muuttovoittoaluetta. Tänne muuttaa lapsiperheitä ja haluamme uudessa konttorissa erityisesti panostaa tähän joukkoon. Kodin rahoittaminen on täällä pääosassa. Perusneuvonnan ja käteisasioinnin tarvetta täällä emme näe. Valtaosa pankissa asioinnista voidaan hoitaa nyt jo puhelimella, sanoo Nordean Sata-Hämeen aluejohtaja Elina Lampinen.

Ideaparkin konttori tulee olemaan avoinna maanantaista torstaihin kello 10-19 ja toimii ajanvarauksella.

Konttoreissa ei enää käydä

Pankissa asiointi on muuttunut muutamassa vuodessa radikaalisti. Konttoreissa käydään asiakasneuvotteluja tänään hyvin vähän.

– Olemme nähneet sen selvästi meidän tapaamismäärissä ja siinäkin, miten henkilöstömme on sijoittunut. Väkemme on keskittynyt verkkotapaamisyksiköihin. Tampereella on perustettu puolentoista vuoden sisään kaksi erillistä online-konttoria, jossa asiakkaita tavataan vain verkossa. Ja vaikka haluaisi asioida tutun henkilön kanssa, välttämättä ei tarvitse tulla konttoriin, koska kaikilla muillakin neuvojilla on verkkotoimintamahdollisuus, sanoo Lampinen.

Tänään yli joka neljäs asuntolaina neuvotellaan verkossa.

– Asiakaskäyttäytymisen muutos vaikuttaa konttoriratkaisuihimme. Kysymys ei ole kannattavuudestamme, vaan kysynnän ja tarjonnan optimoinnista, sanoo Lampinen.

Kassapalveluita ei uuteen konttoriinkaan tule. Esimerkiksi Akaasta kassapalvelut loppuivat jo 2014.

Liukuportaita pitkin toiseen kerrokseen

Uusi konttori nousee Ideaparkiin toiseen kerrokseen, jonne pääsee hissillä tai liukuportaita pitkin. Sinne on siirtymässä lähes kaikki nykyisissä konttoreissa työskentelevät toimihenkilöt ja ketään ei irtisanota. Konttoriin on tulossa myös neuvojat yritysasiakkaille, säästäjille ja sijoittajille.

– Asiakkaita tavataan joko täällä konttorissa tai verkkotapaamisissa. Uusi konttori on aina uusi konttori ja käytössämme on viimeisin tekniikka. Muun muassa kiinteät koneet vaihtuvat läppäreihin, sanoo Näsärö.

Nordea lähtee Akaasta, Lempäälästä ja Valkeakoskelta pois vuokratiloista. Valkeakoskella muutto olisi ollut edessä joka tapauksessa, koska konttorin paikalle tulee kerrostalo. Nordea tiedostaa sen, että ikäihmisille ei välttämättä asiointi Ideaparkiin onnistu.

– Suosittelemme verkkopankkia tai puhelinpalveluamme. Tampereella meillä on erillinen kassakonttori, jossa ikäihmiset mielellään asioivat. Käteistäkin nostetaan. Minua tämä hiukan hirvittää, koska sinne tullaan usein taksillakin. Asian voisi hoitaa hyvin paljon helpomminkin, sanoo Lampinen.

Konttorinjohtaja Anita Näsärö muistuttaa, että henkilö, joka tarvitsee apua pankkiasioissa, tarvitsee apua todennäköisesti muutenkin.

– Me pankissa etsimme asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen ratkaisun. Valtakirjan voi antaa vaikka omalle lapselleen asioiden hoitamista varten. Hän saa oman kortin isän tai äidin tiliin ja hoitaa käteisen. Hän voi tarvittaessa hoitaa laskutkin.

Tallelokerot katoavat

Nordean nykyisissä konttoreissa on tallelokerot asiakkaiden tärkeitä papereita varten. Uuteen konttoriin ei lokeroita siirretä, vaan toiminnasta luovutaan.

– Lokeroita ei tarvita, koska asiakirjat menevät sähköiseen asiakirjasäilytykseen. Esimerkiksi omakotitalojen panttikirjoja on siirretty sähköiseen järjestelmään marraskuun alusta. Asunto-osakekirjoja on vielä lokeroissa, mutta meidän mielestä asiakirjasäilytys on näillekin parempi paikka. Myös testamentit ja muut tärkeät paperit on parempi säilyttää asiakirjasäilytyksessä, sanoo Näsärö.

Pankki ei edes tiedä, mitä asiakkaat tallelokeroissaan säilyttävät. Nordean Etelä-Pirkanmaan konttoreissa on jo aloitettu työ asiakkaiden kanssa tallelokeroiden tyhjentämiseksi ja työ jatkuu konttoreiden sulkemiseen asti.

 Digipalvelut kärkeen

Nordea Akaan ja Valkeakosken konttoreita lokakuun loppuun johtanut Matti Fagerlund on jo 1. marraskuuta aloittanut Tampereella palvelukonttorin johtajana. Hänen vastuullaan on asiakaspalvelun kehittäminen ja Etelä-Pirkanmaankin digipalvelujen johtaminen.

–  Digipalvelut ovat tulevaisuutta. Tavoitteenamme on ollut mukana erilaisissa tapahtumissa, mutta yhtä hyvin kirjastoissa kertomassa palveluista. Myös tapaamiset eläkekerhoissa ovat suosittuja. Tässä pankki kyllä tuntee yhteiskuntavastuunsa, sanoo Matti Fagerlund.

Pankki järjestää jatkossakin digipäiviä konttorissaan. Akaan ja Valkeakosken suositut tapahtumat saavat jatkoa Ideaparkissa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?