Attendon hoivakodin rakentaminen Viialaan alkaa tänä syksynä

Attendo Viialaan rakennuttama hoivakoti nousee päivätoimintakeskuksen naapuriin Parkkitien ja leikkikujan kulmaan.

Attendo rakennuttaa ikäihmisten hoivakodin Viialaan. Nahkatehtaantien viereen, Parkkitien ja Leikkikujan kulmaukseen sijoittuvalle tontille tulee 30-paikkainen hoivakoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ja kevyempiä kotihoitoon rinnastettavia palveluja asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Akaan kaupunginhallitus päätti 14. helmikuuta myydä tontin Attendolle 76 500 eurolla. Valmis hoivakoti työllistää 18 hoiva-alan ammattilaista.

– Väestön suunta alueella kehittyy iäkkäämpään suuntaan. Koemme, että nykyaikaisille palveluasumisen kodeille ja räätälöidyille hoivapalveluille on tarve. Haluamme vastata tähän tarpeeseen, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

Hoivakotiin pääsee asumaan palvelusetelillä tai itse maksavana. Hoivakodin rakennustyöt alkavat vielä tämän syksyn aikana ja kiinteistö valmistuu kesän alkuun mennessä. Hoivakodin rakentaa Rakennusliike Lehto, joka rakentaa parhaillaan Attendolle hoivakotia myös Toijalaan ja on rakentanut myös Toijalassa elokuussa avatun yksityisen päiväkoti Onnin.

Aluejohtaja Tiina Talonen kertoi kesäkuussa Akaan Seudulle, että Attendo aikoo loppuvuodesta neuvotella Akaan kaupungin kanssa asiakkaiden ohjautumisesta hoivakoteihin. Attendo valmistautuu uusilla hoivakodeilla sote-uudistukseen.

Attendon tulevalta Viialan-hoivakodilta näkyy Hämeentielle.

– Haluamme saada palvelutuotannon ja talot niin hienoon malliin, että olemme vahvoilla, kun sote käynnistyy. Valinnanvapaus on meille ykkösasia, Talonen sanoi kesäkuussa.

Attendo osallistui myös hankintaneuvotteluun, jonka Akaan kaupunki järjesti Viialassa sijaitsevan Mäntymäen vanhainkodin palveluiden ja rakennuksen myynnistä. Yritys ei kuitenkaan jättänyt lopullista tarjousta. Kaupunginhallitus päätti 12.9. keskeyttää Mäntymäen kilpailutuksen, mutta hallitus käsitteli asian uudestaan tiistaina 26.9.

Viialan hoivakodin tekevä Rakennusliike Lehto rakentaa parhaillaan Attendolle hoivakotia myös Toijalaan Savolantielle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?