VS-Harja siirtyy Sinituotteen omistukseen

Jo 90 vuotta harjoja kotitalous- ja ammattikäyttöön valmistanut VS-Harja siirtyy kokonaan Kokemäellä toimivan Sinituotteen omistukseen. Kaupan taustalla on VS-Harjan toisen omistajan, markkinointijohtaja Pentti Aaltosen halu jäädä eläkkeelle. Neljän miljoonan liikevaihdolla toimivan VS-Harjan toiminta jatkuu moderneissa tiloissa normaalisti. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Henri Valtanen ja  myyntipäällikkönä Eero Luoto.  Työntekijöitä yrityksessä on 25.

Jo 90 vuotta Akaassa harjoja valmistanut VS-Harja siirtyy Sinituotteen omistukseen. Samassa yheydessä yrityksen pitkäaikainen myyntijohtaja Pentti Aaltonen jää eläkkeelle.

– Sinituote on ykkösbrändi meidän alalla, sinivalkoinen kotimainen niin kuin VS-Harjakin. Olen ollut tässä talossa 21 vuotta, josta omistajana vajaat 12 vuotta. Tänä aikana yritys on noussut liikevaihdoltaan uudelle vahvalle tasolle. Seuraavalle tasolle hyppääminen vaatii myynniltä, markkinoinnilta ja tuotekehitykseltä niin paljon, että on hyvä saada kumppani, sanoo markkinointijohtaja Pentti Aaltonen.

Kasvu vaatii vientiä

Liikevaihdon edelleen kasvattaminen vaatii Pentti Aaltosen mielestä muun muassa ulkomaanviennin avaamista.

– Sinituote on viennissä äärimmäisen vahva toimija. Vaikka luulisi, että meillä on paljon päällekkäistä, mutta ei ole. Sinituote on käyttötavarapuolella vahva maabrändi, me taas olemme kauppojen omien merkkien valmistaja. Olemme myös ammattisiivousvälineissä ehdoton markkinajohtaja ja Sinituote ei ole tällä puolella mukana juuri lainkaan, sanoo Aaltonen.

Kaupan myötä VS-Harja saa vahvan yhteistyökumppanin toimintansa kasvattamiseen.

– Toiminta jatkuu Akaassa VS-Harjana. Tämä on oma tytäryhtiönsä ly-tunnusta ja laskutusta myöten. Minä näen, että toimintamme täällä vain vahvistuu. Meillä on pohjoismaiden nykyaikaisin konekanta, jolle saattaa kaupan myötä tulla jopa lisää töitä. Tämä on täysin toinen yritys kuin minun ja Henrin aloittaessa ja en näe mitään estettä kasvun jatkumiselle.

VS-Harja ei ole kiinni edes kesällä, koska tavaraa valmistetaan ja toimitetaan asiakkaille tasaiseen tahtiin.

– Kun Utsjoella K-kauppias tavaran tilaa, niin 48 tunnin kuluessa se on hyllyn vieressä rullakossa. Tämä on meidän vahvuutemme ja tarkoittaa sitä, että yritys ei ole suljettu yhtenäkään arkipäivänä, sanoo Aaltonen.

Aikaa perheelle

Pentti Aaltonen haluaa jättää työelämän ja viettää aikaa entistä enemmän perheen ja harrastuksiensa parissa. Vaikeista sairauksista toipunut puoliso on miehelle tärkeä.

– On aika pistää asioita tärkeysjärjestykseen. Haluan hypätä syrjään ja tehdä muutakin kuin töitä. Asiat ovat loksahtaneet kohdalleen ja tämä yritys jää hyviin käsiin. Tästä voi hyvillä mielin irtaantua.

Verner Saartila perusti Saartilan harjatehtaan Kurkelantielle Toijalaan 1927. Harjatehtaasta muodostui VS-Harja Oy 1980-luvun lopulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?