Miljoonasade, Kauko Röyhkä ja Pietarin Spektaakkeli täydentävät väripaletin

Ville Leinonen tuo Raul Reimanin hitit Vasureille

Ville Leinosen luotsaama Futureiman-show tuo Raul Reimanin hitit Viialan Seurahuoneelle.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almun Viialassa järjestämää Vasenkätisten Vestivaalia eli Vasureita vietetään tänä vuonna lauantaina 12. elokuuta. Iltapäiväohjelmassa on perinteitä kunnioittaen muun muassa Arto Nybergin suorittama Vuoden Vasenkätisen haastattelu. Ilta Viialan Seurahuoneella puolestaan tempaisee jälleen kerran mukaansa kertakaikkisen kovalla bändikattauksella.

Vasureiden esiintyjistä läheisin suhde Akaaseen on Ville Leinosella. Monipuolinen muusikko ja laulaja muistetaan Toijalan Kellariteatterissa pitkään pyörineen Iskelmärunoilija Raul Reiman -näytelmän pääroolista.

Ville Leinosen kymmenen vuoden takaisella Hei!-levyllä oli eri puolilla nykyistä Akaata vaikuttaneen Raul Reimanin (1950-1987) sanoituksia, ja niiden pariin Leinonen palasi entistä vahvemmmin tänä vuonna. Maaliskuussa 2017 ilmestyneen Hei taas! -levyn disco-iskelmien teksteistä suurin osa on Reimanin kynästä. Kynästä, jolla syntyi lähes 1300 sanoitusta ja useita kestohittejä kuten Tummat silmät ruskea tukka, Titanic ja Olen suomalainen.

Kauko Röyhkä Trioon kuuluvat keskushenkilön lisäksi Janne Riisiö (vas.) ja Mikko Hellström.

Vasureilla nähtävän Futureiman-shown täydentävät Ville Leinosen rinnalla kitaristi Tuomas Eriksson ja kosketinsoittaja Janne Lastumäki.

Pietarin Spektaakkeli groovaa tartuttavasti

Vasureiden muista esiintyjistä löytyy sekä kokenutta kovuutta että tuoretta särmää.

Kauko Röyhkä on vuodesta 1980 ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Vasureille Röyhkä tulee yhdessä Janne Riisiön (perkussiot) ja Mikko Hellströmin (kontrabasso) kanssa. Trio julkaisi viime vuonna albumin Aamuöiseen sateeseen, joka sisältää Röyhkän uusia kappaleita sekä uusia sovituksia aikaisemmista hiteistä.

Pietarin Spektaakkelin keikka tietää takuuvarmoja tanssibileitä.

Pietarin Spektaakkeli oli vuoden 2015 soitetuin kotimainen bändi Radio Helsingin taajuuksilla, ja se on esiintynyt kaikilla Suomen suurimmilla festareilla. Yhtyeen kappaleista löytyy vaikutteita niin hip-hopista, folkista, bluesista, mustalaismusiikista, rockabillystä, garagerockista, Jamaikan rytmeistä kuin iskelmästäkin.

Pietarin Spektaakkelin kokoonpanoon kuuluvat kitaristi-laulaja Pietari ja rumpali Tykopaatti sekä suomirokin suurnimien kuten J Karjalaisen ja Tuomari Nurmion luottomiehenä tunnettu basisti Mitja Tuurala.

Vasureiden illan päättävä Miljoonasade on 1980-luvun puolivälistä alkaen kävellyt omaa, Heikki Salon sanoittamaa ja pitkälti säveltämääkin polkua. Hiljaisempien vuosien jälkeen yhtye koottiin uudelleen vuonna 2014 We Want More -televisio-ohjelmaan, ja sen jälkeen vauhti ei ole laantunut eikä taso taantunut. Bändin tuorein albumi Sähköinen Rouva Maa on vuodelta 2016.

Vasenkätisten Vestivaalin soittoaikataulu on seuraava: Kauko Röyhkä Trio klo 19, Ville Leinonen 20.30, Pietarin Spektaakkeli 22.00 ja Miljoonasade 23.30.

Suomirockin kruununjalokivi Miljoonasade päättää Vasenkätisten Vestivaalin illan.

Ennakkoliput tulevat heinäkuun aikana myyntiin seuraavissa paikoissa: Viiala Wanha Holvi, Toijala Torin Kebab-grilli, Valkeakoski Sportia, Ideapark Swamp Music, Tampere Swamp Music Tuomiokirkonkatu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?