Akaan osasto aloittaa vuoden 2018 alussa

Punaisen Ristin osastot yhdistyvät Akaassa

Pirjo Talja-Kainulainen harjoitteli tajuttomaksi tekeytyneen Tarja Vauto-Juhalan auttamista SPR:n Auttajakurssilla Toijalassa.

SPR Hämeen piirin hallitus on kokouksessaan 17.5. hyväksynyt Punaisen Ristin Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken osastojen yhdistämisen 1.1.2018 alkaen. Uuden osaston nimeksi tulee Akaan osasto ja se toimii koko Akaan alueella.

Akaan kaupungin alueella toimii tällä hetkellä oma Punaisen Ristin osasto jokaisessa taajamassa. Kuluvan talven ja kevään aikana ovat osastojen edustajat käyneet neuvotteluja osastojen mahdollisesta yhdistämisestä.

Toijalan osaston puheenjohtaja Sirpa Koivisto ja tiedottaja Satu Kari kertovat, että yhdistymisasia käsiteltiin kunkin osaston kevätkokouksessa ja jäsenistö ilmaisi halukkuutensa yhdistää voimavarat koko kaupungin alueella.

– Syksyn aikana suunnitellaan tulevaa toimintaa ja jaetaan vastuualueita eri taajamiin. Marraskuun lopulla olevassa syyskokouksessa hyväksytään uuden osaston toimintalinjaus, luodaan talouden raamit sekä valitaan vastuunkantajat ja hallituksen jäsenet, Koivisto ja Kari toteavat.

Osastojen yhdistämisellä pyritään turvaamaan toiminnan jatkuvuus kaikissa taajamissa.

– Toivomme jokaisesta taajamasta löytyvän vastuullisia tekijöitä, jotta toimintaa pystytään tuottamaan osaston koko alueella paikalliset tarpeet huomioiden.

Kuluvan vuoden aikana yhteisillä tapahtumilla nykyiset osastot pyrkivät syventämään yhteistyötä sekä lisäämään jäsenistön sekä kaupunkilaisten tietoisuutta Punaisen Ristin toiminnasta. Esimerkiksi Punaisen Ristin viikolla järjestettiin Auttajakurssit eri taajamissa. Toiminnan näkymiseen panostetaan erityisesti Viialan ja Kylmäkosken alueilla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>