Metsälinna ja Palokärki otettiin väistötiloiksi ilman palotarkastusta

Kolme Keskustan koulun kuudesluokkaa aloitti koulunkäynnin Metsälinnan tanssilavalla vapun jälkeen.

Metsälinnan tanssilava ja Palokärki otettiin Keskustan koulun väistötiloiksi ilman, että tiloissa tehtiin ennen käyttöönottoa palotarkastus. Palotarkastaja Aleksi Mertsalmen mukaan tarkastus olisi pitänyt tehdä.

– Palotarkastus tehdään, kun toiminta kohteessa muuttuu tai kohteeseen tulee toimintaa, johon sitä ei ole tarkoitettu. Rakennuslupaa haettaessahan rakennus määritellään tietylle toiminnalle, ja nyt se on erilaista kuin kohteen normaalitoiminta, Mertsalmi toteaa.

Mertsalmen mukaan pyyntö palotarkastukseen tulee yleensä kohteen edustajalta. Akaan kaupunki tai rakennukset omistava Viialan VPK ei ole pyytänyt palotarkastusta. Mertsalmi on keskustellut asiasta kaupungin rakennustarkastajan kanssa.

– Hänen kauttaan on mennyt sähköpostia asiasta kaupungin eri henkilöille.

Palotarkastuksessa huomiota kiinnitetään erilaisiin turvallisuustekijöihin.

– Esimerkiksi uloskäytäviin, niiden lukituksiin ja siihen, miten uloskäytävät on merkitty sekä sammutuskalustoon ja henkilömääriin eli minkälaisille määrille tila soveltuu, Mertsalmi kertoo.

Akaan Seutu kertoi viime viikolla Keskustan koulun parakkien käyttöönoton viivästymisestä rakennusluvan puuttumisen takia. Suunnitelmien mukaan Keskustan koululla vielä olevat oppilaat siirtyvät parakkeihin tulevalla viikolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?