Sydänviikon aika on lähellä

Valtakunnallista Sydänviikkoa vietetään 23.–30.4. Tuolloin koko maassa kaikki sydänyhdistykset järjestävät luentoja ja monenlaisia muita tapahtumia.

Toijalan Seudun Sydänyhdistys aloittaa viikon jo lauantaina 22.4 toimialueensa Akaan ja Urjalan Senioreiden Karaokemestaruuskilpailuilla Sotkian Nuorisoseurantalolla. Myös yleisöllä on mahdollisuus kokeilla karaokea, onhan laulu mitä parhainta terveydenhoitoa monellakin tapaa. Se muun muassa vahvistaa keuhkoja, rentouttaa kehoa ja virkistää mieltä. Musiikki tehoaa moneen vaivaan kuin lääke. Tapahtuman päätteeksi ”päiväjumpataan” tunti tanssin parissa.

Toinen hyvä asia halaus on tämänvuotisen Sydänviikon teema. Myös halauksen monia hyviä vaikutuksia on tutkimuksinkin havaittu terveyttä edistäviksi, ja Toijalan Seudun Sydänyhdistyksessä onkin halattu toreilla ja turuilla tuttuja ja tuntemattomiakin tavatessa jo seitsemän vuoden ajan.

Kohta vietettävä Sydänviikko viestii ihmisten voimavarojen vahvistamisen teemoja ja tekoja. Yhtenä kampanjatekona ja läheisyyden osoituksena tullaan siis näkemään halauksia. Saa halata -teema olisi hyvä ottaa jokaisen ohjenuoraksi arkeenkin.

Viikon viettoa Toijalassa jatketaan myös luennon parissa. Neurologi Jyrki Ollikainen tulee kertomaan aiheesta Sydän, aivot ja diabetes.

Tapahtumista löytyy tietoja sekä ilmoituksista että yhdistyksen kotisivuilta sydanliitto.fi/toijalanseutu.