Kuusi kymmenestä ehdokkaasta irtisanoisi kaupunginjohtajan

Akaan kuntavaaliehdokkaista 77 on ottanut kantaa kaupunginjohtajan irtisanomiseen Akaan Seudun vaalikoneessa.

Akaan Seudun vaalikoneeseen vastanneista Akaan kuntavaaliehdokkaista 77 henkilöä on kertonut mielipiteensä kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomisesta. Vastaajista 60 prosenttia on sitä mieltä, että Viitasaari tulee irtisanoa tai siirtää muihin tehtäviin, ja 30 prosenttia pitäisi Viitasaaren virassaan. Loput 10 prosenttia ei ottanut kantaa.

Puolueittain mielipiteet vaihtelevat suuresti. Vihreistä asiaan on ottanut kantaa 12 ehdokasta, joista täydet 100 prosenttia on sitä mieltä, että Viitasaari tulee irtisanoa. Kokoomuksen 19 vastaajasta tätä mieltä on 89 prosenttia ja keskustan 11 vastaajasta 82 prosenttia.

Sosialidemokraattien 18 vastaajasta kaupunginjohtajan irtisanoisi 33 prosenttia ja pitäisi virassaan 50 prosenttia. Vasemmistoliiton ehdokkaista 7 on vastannut kysymykseen, ja heistä 6 eli 86 prosenttia ei irtisanoisi Viitasaarta.

Perussuomalaisista asiaan on ottanut kantaa 6 ehdokasta, joista kukaan ei irtisanoisi Viitasaarta. 83 prosenttia pitäisi kaupunginjohtajan virassa, ja 17 prosenttia ei ota kantaa. Kristillisdemokraattien ja liberaalipuolueen ainoat ehdokkaat irtisanoisivat Viitasaaren, valitsijayhdistyksen ehdokas taas ei.

Jos mielipiteet jaetaan sukupuolen perusteella, miesehdokkaista 58 prosenttia irtisanoisi kaupunginjohtajan, 29 ei irtisanoisi ja 13 prosenttia ei ota kantaa. Naisehdokkaiden kanta on 67-prosenttisesti vastaan ja 27-prosenttisesti puolesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?