Akaa-Volley eteni välieriin

Jimmy Hernandez, Akaa-Volley
Jimmy Hernandezin kokemus kovista peleistä nousee arvoonsa Akaa-Volleyn taipaleella ykkössarjan huipennukseen.

Rantaperkiön Isku ei kyennyt antamaan pelättyä vastusta Akaa-Vollyelle lentopallon ykkössarjan puolivälierässä. Paras kolmesta periaatteella ratkaistu koitos päättyi selkeästi akaalaisille. Molemmat viikonvaihteen ottelut kirjattiin lukemiin 3-0. Lauantaina Toijalan Monarilla eräpisteet olivat 25-14, 25-16, 25-18 ja sunnuntaina Tampereen Pyynikin Palloiluhallissa 17-25, 22-25, 18-25.

Yksi Akaa-Volleyn tärkeimmistä pelaajista molemmissa saleissa oli Jimmy Hernandez. Kokenut laituri ei ehkä saavuta verkolla samoja korkeuksia kuin parhaina vuosinaan, mutta Hernandez korvaa tuon puutteen sekä sitkeydellään että kylmäpäisyydellään. Tunteenpurkauksia ei katsomoon juuri näy.

Lauantain kotipelissä Hernandez palkittiin joukkueensa parhaana. Sunnuntaina laiturin tehotilasto osoitti selkeästi hyvää asennetta. Kolmeen erään 12 pistettä 67 prosentin hyökkäystehoilla on valmennusjohdolle näyttö nousevasta pudotuspelikunnosta.

Koko Akaa-Volleyn joukkue oli puolivälierässä liikkeellä hyvällä huumorilla. Isku voitti akaalaiset harjoituspelissä ennen kauden alkua ja laittoi tosissaan hanttiin myös runkosarjan otteluissa. Mutta nyt pudotuspeleissä nuori tamperelaisjoukkue oli koko ajan altavastaajana.

Asenne ratkaisee

Kotiottelun pitkällä erätauolla Lauri Tihinen korosti valmennettavilleen asenteen merkitystä.

– Kaksi voitettua erää ei vielä riitä mihinkään, etenkään pudotuspeleissä. Nyt hymyt pyllyyn ja tosissaan ottelu loppuun saakka. Vastustaja ottaa kyllä kaikki ilmaiset pisteet, joita sille tarjotaan, Tihinen totesi.

Muistutus tuli tarpeeseen. Pudotuspelien jatkuessa vastus kovenee ja kamppailut tasoittuvat. Jatkossa se joukkue voittaa, jolla on voimakkaampi halu edetä seuraavalle kierrokselle. Akaa-Volleyn välierävastustaja selviää ensi viikonloppuna Maaningalla ottelussa LeKi-Mahti. Vastustaja on Maaningan Mahti, mikäli se selviää voittajaksi tuosta parista. Mikäli Lempäälän Kisa puolestaan ottaa niskalenkin Mahdista, Akaa-Volley saa vastaansa Susiraja Volleyn.

Akaa-Volley saa hioa kuvioita kuntoon kahden viikon ajan. Myös välierä pelataan paras kolmesta periaatteella.  Ensimmäinen koitos on akaalaisten kotisalissa Toijalan Monarilla sunnuntaina 12. maaliskuuta.

Jos Akaa-Volleyn vastaanotto toimii välierässä lähellekään samalla tarkkuudella kuin runkosarjan aikana, kuvioiden hiominen tuottaa varmasti tulosta. Keskitorjuja Rami Rekomaa pelaa ottelusta toiseen todella varmasti ja kollegansa Teemu Koivunen on kuntoutumassa parhaimmilleen ratkaisupeleihin. Joukkueen passareilla on joka rotaatiossa hyökkäysvoimaa käytössään. Jatkuva pelote keskellä jättää laitahyökkääjille riittävästi tilaa pallojen päättämiseen.