Toijalaan tulee lisää junavuoroja

Yhteisellä matkalla -performanssi

Helsinkiin menevä juna porhalsi Toijalan rautatieaseman ohi akaalaisten osoittaessa sille mieltään perjantaina 10. helmikuuta. Kesäkuussa Toijalan aseman junavuorotarjonta paranee.

Toijalan aseman junavuorotarjonta paranee. VR kokeilee 19. kesäkuuta alkaen mallia, jossa Tampere–Helsinki-välin yksi nopea Pendolino-vuoro molempiin suuntiin muutetaan ruuhka-ajan ulkopuolella hitaammaksi. Muutos koskee Pendolino-junaa S 169, joka lähtee nyt Helsingistä kello 11.27 ja jonka suunniteltu uusi lähtöaika on 11.04.

Pendolino S 170 puolestaan lähtee nyt Tampereelta kello 11.02. Suunniteltu uusi lähtöaika on 11.07. VR:n mukaan muutos parantaa myös Tampereen ja Lahden välisiä yhteyksiä.

Lisäksi Toijalassa pysähtyy jatkossa maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin uusi junavuoro, joka lähtee suunnitelman mukaan kello 14.04 Helsingistä Poriin. Sunnuntaille tulee uusi kello 21.04 Helsingistä Tampereelle lähtevä vuoro. Kaikki junien lähtöajat täsmentyvät kevään aikana.

– Toivomme uudistusten kokonaisuudessaan lisäävän edelleen junamatkustusta tällä Suomen kasvukäytävällä ja teemme päätöksiä jatkosta kysyntään perustuen, sanoo VR:n kaukoliikenteen suunnittelujohtaja Antti Tuominen.

Tuomisen mukaan VR on seurannut matkamäärien kehitystä ja kuunnellut asiakkaidensa toiveita etenkin Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?