Pirkanmaan vuoden kylää haetaan vuoden tauon jälkeen

Vuoden kylä -kilpailu uudistui viime vuonna siten, että vuorovuosina haetaan Vuoden kylätekoa ja Vuoden kylää. Tänä vuonna on Vuoden kylän vuoro. Maaseudun tiennäyttäjät ja Vuoden maaseutuhenkilön valitaan edelleen joka vuosi.

Vuoden kylä -kilpailussa on avoin haku, johon toivotaan perusteltuja ehdotuksia palkinnon saajaksi. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä -kilpailuun.

Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, aktiivista tiedotusta sekä kylän kehittämisessä huomioidaan eri ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuoden kylät Rautajärvi Pälkäneeltä, Pinsiö Hämeenkyrö/Nokia/ Ylöjärvi ja Kuohenmaa, Kangasala, joita ei voi ehdottaa.

Samalla voi ehdottaa myös Maaseudun tiennäyttäjä -palkinnon saajaa. Kyseessä on kylätoiminnassa erityisen ansioitunut henkilö, joka on ollut pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseutuhenkilö -sarjaan etsitään henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon.  Valinnassa painotetaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Ehdotukset tulee tehdä 15.3. mennessä osoitteeseen marja.vehnamaa@pirkankylat.fi, puh. 040 484 9360, Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö.