Anten ja Oskan pikkuveli on vuoden ensimmäinen vauva Akaassa

Merja ja Miika Erolan kolmas poika syntyi 2. tammikuuta. Ante on kolme ja Oska puolitoista vuotta.

Akaan vuoden ensimmäinen vauva on Merja ja Miika Erolan kolmas poika, joka syntyi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa maanantaina 2. tammikuuta kello 2.32. Syntymämitat olivat 3865 grammaa ja 53 senttiä. Isoveli Ante on juuri täyttänyt 3 vuotta ja Oska on 1,5-vuotias. Perhe asuu Pätsiniemessä Toijalassa.

Akaan vuoden ensimmäinen vauva syntyi neljä päivää etuajassa. Merja ja Miika lähtivät sairaalaan sunnuntaina 1.1. iltakymmenen jälkeen. Lastenhoitajiksi he hälyttivät Merjan Helsingissä asuvat vanhemmat, jotka saapuivat Toijalaan yöllä junalla. Ennen kuin vanhemmat ehtivät paikalle, Eroloille saapui avuksi Toijalassa asuva tuttava.

Merja kuvailee synnytystä aikaisempia helpommaksi. Miika arvelee äidin saamalla spinaalipuudutuksella olleen osansa asiassa.

Merja pääsi kotiin kahden päivän jälkeen synnytyksestä, mutta vauva joutui viipymään sairaalassa viisi päivää kohonneiden tulehdusarvojen takia. Muu perhe oli tuon ajan sairaala-alueella olevassa potilashotellissa, josta äiti kävi osastolla imettämässä vauvaa.

Vanhempien mukaan isoveljet ovat ottaneet pikkuveljen vastaan hyvin.

– Oska on ollut vähän mustasukkainen, mutta hänkin silittelee ja pusuttelee vauvaa, Merja kertoo.

Vanhempien mukaan myös vauva on jo oppinut lapsiperheen ääniin ja tottunut nukkumaan melussa.

Nimi on vielä salaisuus

vauva

Kolmevuotias Ante (vas.) kertoo leikkivänsä vauvan kanssa autoleikkejä, kun tämä kasvaa. Ante on autoasiantuntija, joka tunnistaa liikenteessä näkemänsä automerkit. Puolitoistavuotias Oska touhuaa mielellään mailan kanssa.

Merja ja Miika toivovat lasten oppivan noudattamaan sovittuja sääntöjä ja kasvavan tekeviksi ja omatoimisiksi.

– Kun on kolme poikaa pienillä ikäeroilla, kasvatuksessa korostuu varmaan se, että toisia ei tönitä ja yhdessä pitää leikkiä, Merja toteaa.

Vanhemmat ovat jo päättäneet vauvan nimen, mutta se säilyy ristiäisiin asti vielä salaisuutena. Merja ja Miika arvelevat perheen olevan nyt sopivan kokoinen.

Mieleinen talo löytyi Toijalasta

Erolan perhe on muuttanut Akaaseen viime vuoden toukokuussa Nokialta. Merja on alun perin lähtöisin Helsingistä ja Miika Sodankylästä. Nokialla paritalossa asunut perhe etsi omakotitaloa erityisesti eteläpuolelta Pirkanmaata. Mieleinen talo, mieleiseltä paikalta löytyi Toijalasta vesitornin juurelta.

– Lisäksi täältä on hyvät kulkuyhteydet Tampereelle ja Helsinkiin. Täällä asuu myös ystäväperhe, joka on meille tärkeä, kun sukulaiset eivät asu täällä, Merja ja Miika kertovat.

Vain uima- ja jäähalli puuttuvat

vauva

Merja Erolan mukaan vauva on samannäköinen kuin isoveljensä vauvoina.

Miika työskentelee aluepäällikkönä teleurakointia tekevällä Eltel Networksilla ja Merja psykiatrisena sairaanhoitajana Tampereen Kaupunkilähetyksellä. Esikoisen syntymän jälkeen Merja on ollut kotiäitinä.

Erolat arvostavat kotikaupungin hyviä kulkuyhteyksiä senkin takia, että Miikan työmatkat suuntautuvat usein pohjoiseen, Kajaaniin, Ouluun ja Rovaniemelle.

– Työmatkat lyhenivät, kun muutimme Akaaseen, ja Helsinki-Vantaa on nyt lähempänä kuin aikaisemmin, autolla, junalla ja lentäen työreissuja tekevä Miika toteaa.

Merja ja pojat ovat tutustuneet jo paikallisen MLL:n ja seurakunnan perhekerhoihin, ja esikoinen on aloittelemassa kerhoa MLL:ssä sekä pallerobalettia Balettikoulu Petite Ballerinassa. Monenlaista urheilua harrastava isä Miika pelaa salibandyn nelosdivisioonaa Parolassa ja jääkiekkoa Urjalassa.

Kesällä Erolat tekivät pyöräretkiä koko perheen voimin, ja seudun pyörätiet saavat perheeltä kiitosta. Syksyllä perhe kävi ahkerasti Valkeakosken uimahallissa.

– Toivoisimme tännekin uimahallia ja jäähallia. Ne ovat ainoat asiat, jotka täältä puuttuvat, Merja ja Miika tuumaavat.

Merja odottaa pääsevänsä juoksemaan lähellä kotia kulkevalle lenkkipolulle. Maastossa viihtyy myös perheen Miro-koira, joka on Espanjasta tuotu löytökoira. Se pelastettiin hylätyltä autiotilalta kymmenisen vuotta sitten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?