PUM hävisi Akaa-Volleylle kaikilla osa-alueilla

Akaa-Volleyn parhaana palkittu hakkuri Arttu Löfgren puhkoi virtolaisten torjunnan yhteensä 14 kertaa. Lisäksi Löfgren kirjautti kaksi torjuntapistettä ja yhden ässäsyötön.
Akaa-Volleyn parhaana palkittu hakkuri Arttu Löfgren puhkoi virtolaisten torjunnan yhteensä 14 kertaa. Lisäksi Löfgren kirjautti kaksi torjuntapistettä ja yhden ässäsyötön. Kuva: Harri Mattila

Miesten lentopallon ykkössarjan neljäs kierros pelattiin viikonloppuna. Akaa-Volleyn kausi on alkanut voitokkaasti, ja joukkue on sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Tällä kerralla ottavana osapuolena oli uusi tuttavuus PUM Virrat. Numerot olivat selkeät 3–0 (28–26, 25–20, 25–17).

Akaa-Volleylla oli alkaneen kauden teeman mukaisesti jälleen uusi kuusikko kentällä. Viikolla Suomen Cupin pelissä urakoineet saivat nyt huilivuoron ja keskittyivät lähinnä kannustamaan passarin tehtäviä hoitanutta Juuso Paanasta, yleispelaajia Matti Ollikaista ja Miika Purasta, hakkuri Arttu Löfgreniä, keskitorjujia Jukka-Pekka Tuikkaa ja Rami Rekomaata ja libero Saku Sinkkosta.

Ensimmäinen erä meni tiukille

Ehkä juuri oudosta kokoonpanosta johtuen akaalaisten alku oli hankala. PUM Virrat otti muutaman pisteen johdon ja piti sen aina ratkaisupalloihin saakka. Sitten alkoi varsinainen vuoristorata. Akaa-Volley tuli tasoihin ja oli jo katkaisemassa erää. Muutama verkkovirhe ja epäonnistunut hyökkäys vei kuitenkin pelin jatkopalloille.

Katkaisumahdollisuus oli myös virtolaisilla. Akaa-Volley nousi kuitenkin vielä kerran kiipelistä ja vei erän 28–26.

Ottelun toinen ja kolmas erä olivat Akaa-Volleyn näytöstä. Onnistumisia tuli kaikilla rintamilla. Syötöt pysyivät vaikeina ja silti rajojen sisäpuolella. Passipeli oli riittävän monipuolista ja hyökkäykset väkeviä. Pallot kimpoilivat virtolaisten käsistä minne milloinkin.

Akaa-Volley voitti torjunnat 8–2. Hyökkäysten onnistumisprosentit olivat akaalaisten hyväksi 46–40, ässäsyötöt 6–3 ja kokonaispisteet 78–63. Valmentaja Lauri Tihisen oli helppo hymyillä voitokkaan pelin jälkeen.

Koivusen sormi murtui cupissa

Ensi sunnuntaina hymy saattaa olla tiukemmassa, kun kokenut ja akaalaisille aina vaikea vastustaja Lempäälän Kisa tulee Toijalan Monarille katsastamaan Akaa-Volleyn syyskunnon. Peli alkaa kello 17.

Akaalaiset saivat viikolla myös huonoja uutisia. Keskitorjuja Teemu Koivusen sormi murtui Suomen Cupin pelissä.

– Näin on, vahvisti katsomossa siviilit päällä istunut Koivunen.

– Sormi pitää lääkärin mukaan leikata, joten taitaa syyskausi olla omalta osaltani ohi. Leikkauksen jälkeen sormen pitää olla täysin levossa kolmen viikon ajan, ja sen jälkeen voi vasta aloittaa kuntoutuksen.