Lauri ja Tony voittivat Hunajaviikkojen kirjoituskilpailun

Tony Isohaaviston (vas.) ja Lauri Aholan tarinassa keltainen väri katoaa maailmasta.

Tony Isohaaviston (vas.) ja Lauri Aholan tarinassa keltainen väri katoaa maailmasta.

Akaan hunajaviikkojen yhteydessä järjestetyn kirjoituskilpailun voittivat Nahkialan koulun neljäsluokkalaiset Lauri Ahola ja Tony Isohaavisto. Kilpailun aiheena oli miettiä, millainen maailma olisi, jos mehiläisiä ei olisi. Poikien tarinassa kaikki hunaja loppuu ja keltainen väri muuttuu harmaaksi yhdessä yössä.

Kirjoituskilpailun raati näki tarinassa dramatiikkaa, huumoria, jännitystä ja tieteiselokuvan aineksia. Luokanopettaja Suvi-Marja HolkeriSalmesvuori kertoo koko luokan osallistuneen tekstin hiomiseen. Opettajan mielestä kirjoituskilpailun aihe sopi hyvin ympäristöoppiin.

Voittajista Tony harrastaa judoa ja Lauri moottoriurheilua sekä potkii vapaa-ajalla jalkapalloa. Molemmat pojat piirtävät mielellään.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan neljä kirjoitusta, jotka kaikki olivat saman Nahkialan koulun neljännen luokan oppilaiden kirjoittamia.

Kirjoituskilpailun raatiin kuuluivat kirjastonhoitaja Merja Eloranta, Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola ja Akaan Seudun toimittaja Tarja Antola. Kirjoituskilpailun voittajat palkittiin Akaan pääkirjastossa viime torstaina. Palkinnoksi Tony ja Lauri saivat elokuvaliput, hunajaa ja muistitikut.

Kielo Kiikeri

Paavo Haapamäki

Kirjoittajat ovat Toijalan yhteiskoulun 9.-luokkalaisia, jotka tutustuivat työelämään Akaan Seudussa.

 

Millainen maailma olisi, jos mehiläisiä ei olisi?

Kesäkuun ensimmäinen päivä vuonna 1963 heräsin ja menin hunajakaapille. Hunaja oli loppu. Lähdin hunajafarmille. Huomasin, että mehiläiset olivat kadonneet. Tajusin myös, että kaikki keltainen väri oli kadonnut maailmasta.

Menin kuuntelemaan radiota. Uutisissa sanottiin, että koko New Yorkista ja koko maasta mehiläiset olivat kadonneet ja sen seurauksena hunaja on kaikkialta loppu. Myös kaikki keltainen oli yhden yön aikana muuttunut harmaaksi. Se oli sentään helpottavaa, sillä itse olin aina yrittänyt liata keltaiset paitani harmaiksi. Vihdonkin paitani olivat harmaita. Kaikki banaanitkin olivat muuttuneet harmaiksi. Kun tein keltaisen kakun se oli harmaa. Menin suihkuun ja näin, että keltainen kylpyamme oli muuttunut harmaaksi. Koitin piirtää keltaisella tussilla. Se oli harmaa.

Kuuntelin taas uutisia radiosta. Kyseessä oli yhdyskuntien romahtamishäiriö.

Lauri Ahola

Tony Isohaavisto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?