Rantaperkiön Isku torjui Akaa-Volleyn nurin viidessä erässä

Dmitri Borichev on hyvässä syyskunnossa. Suomen Cupin pelissä Rantaperkiön Iskua vastaan hakkuri palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Kuva: Harri Mattila.
Dmitri Borichev on hyvässä syyskunnossa. Suomen Cupin pelissä Rantaperkiön Iskua vastaan hakkuri palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Kuva: Harri Mattila.

Miesten lentopallon Suomen Cupin ensimmäinen kierros pelattiin viime keskiviikkona. Akaa-Volley lähti liigajoukkue Rantaperkiön Iskun kaatoon tosissaan.

Avauskentällisen Ossi Heinolla, Joni Mikkosella, Dmitri Borichevilla, Jimmy Hernandezilla ja Teemu Koivusella on satoja liigapelejä takanaan. Avauksessa olivat mukana myös Jukka-Pekka Tuikka ja Sakari Liehu, joille heilläkin on jo vankka kokemus kovista koitoksista.

Alusta alkaen Borichev  ja Mikkonen näyttivät joukkuetovereilleen, mitä on taisteluasenne. Hakkuri Borichev oli tällä kerralla tehokkaampi 23 pisteellään Mikkosen 22:ta vastaan. Hernandez ja Koivunen säestivät hyvin 15 ja 10 pinnalla.

Hyökkäystehojen takana oli Ossi Heinon fiksu passipeli. Kun kokeneet hyökkääjät pääsevät tekemään työtään yhtä torjujaa vastaan, pallo yleensä päätyy vastustajan parkettiin tai käsien kautta seinille.

Vaikka Akaa-Volley hyökkäsi läpi ottelun kohtuullisilla tehoilla, vei Rantaperkiön Isku koko ottelun numeroin 2–3 (25–16, 20–25, 28–26, 21–25, 16–18). Molemmat joukkueet tekivät siis 110 pistettä, mikä kertoo pelin tasaisuudesta. Suurin ero löytyy torjuntatilastosta, jonka vieraat voittivat numeroin 8–16. Voidaan siis sanoa, että Akaa-Volley torjuttiin ulos Suomen Cupista.

– Mielestäni voimme olla ylpeitä otteistamme, sanaili luotettava yleispelaaja Joni Mikkonen ottelun ratkettua.

– Liigajoukkue pystyy harjoittelemaan tuplasti enemmän kuin me. Ja kuitenkin näin tasainen kamppailu. Ei mitään hävettävää. Aika hyvin peli pysyi kasassa ottaen huomioon, ettemme olleet kertaakaan vielä päässeet harjoittelemaan juuri tällä kokoonpanolla.

Runsas harjoittelu varmasti näkyy juuri torjuntapelissä. Kun vieruskaverin liikkeet  tuntee tarpeeksi hyvin, on torjunnasta helpompi rakentaa tiivis.

Molemmista joukkueista palkittiin eniten pisteitä tehneet hakkurit. Akaa-Volleysta Borichev ja Iskusta Mika Mäntylä. Kuin tasaisen ottelun vakuudeksi molemmat tehtailivat samat 23 pistettä joukkueelleen.

Lentopallokausi on vasta aluillaan, ja Akaa-Volley hakee vielä varmuutta otteisiinsa. Seuraavan kerran niitä päästään testaamaan jo sunnuntaina 16.10. Silloin saadaan Toijalan Monarille vieraaksi uusi tuttavuus PUM Virrat. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18.